Jest to gdzieś w ustawieniach ogólnych.Gdzie to jest? chodzi o home hub?
Jeszcze nie wiem. Narazie porównuje z Samsungiem S90d. Słyszałem, że był problem w LG w trybie gamingowym, że nie można było rozjaśnić obrazu, ale podobno w niedawnej aktualizacji rozwiązali ten problem. Ktoś może to potwierdzić?Zdecydowanie warto !
Kiedy planujesz zakup ?
Wyłącz tryb ECO w dekoderze. Ten tryb usypia dekoder po paru godzinach.To wszystko dzieje się w dziwny sposób. Bo dzieje się stopniowo. Najpierw jest ok,potem na sygnał trzeba czekać co raz dłużej,a po kilku dniach nie ma sygnału. Restartuje Tv do ustawień fabrycznych i wtedy problem znika,ale tylko na jakiś czas i potem znów się pojawia.
No i prawidłowo. Dekoder po restarcie przechodzi do menu Operatora Orange lub systemu dekodera (tzw. GUI) i ręcznie przełączasz na programy. Dopiero w tym momencie,gdy ponownie włączysz dekoder automatycznie ustawia się na wybranym programie lub programach.Sprawdzę jak będę w domu.ale gdy naprzyklad zrestartuje dekoder,to wszystkie funkcje uruchamiania widać na ekranie.jak już przełączę na programy,to znikają.
Kilka osób pisało o Twoim problemie na stronie Orange i jest to wina złego działania funkcji Eco. Orange modyfikuje oprogramowanie dekodera pod siebie i często nie implementuje pewnych opcji,które nie działaja poprawnie z niektórymi modelami telewizorów LG bo właśnie najcześciej z tą marką są problemy. U mnie podobnie było z dekoderem Netii i pomogła aktualizacja dekodera. Nie używam obecnie dekodera Netii ze względu na jakość przekazu spowodowany słabym sprzętem od Netii (dekoder jest dzierżawiony od pewnego innego providera, który udostęnpia Netii wersję Lite dla Netii), a Netia podmienia logo pod siebieWszystkie opcje eko miałem wyłączone.
Prawidłowo bo masz włączone CEC i włącza się soundbarA u mnie od trzech dni włączenie tv powoduje włącznie soundbara. Do tej pory tak nie było. Kombinuję i dupa.