LG C4 - wątek zbiorczy

vaxel

New member
Znalazłem
ogólne - system - dodatkowe ustawienia - ustawienia ekranu głównego - ekran przy włączaniu zasilania

contract1

New member
Cześć. Czytając te wszytkie posty już sam nie wiem. Do ok 6tys to warto brać tego LG C4 ? Bo na razie tutaj widzę, że wszyscy narzekają. Będzie używany głównie do Xbox i filmy/seriale plus piłka z Canal + online.

Yoga0204

New member
Mam problem z podłączonym do LG65”C45 dekoder Orange 4K Samsung. po pewnym czasie telewizor nie pokazuje sygnału z dekodera. po przełączeniu na inne wejście HDMI jest ok,ale po czasie znów sygnał nie jest odtwarzany. Inne urządzenia (ps5 i soundbar Lg) działają bez zarzutu i po podłączeniu do tych wejść od dekodera też działają,co wyklucza uszkodzenie wejść hdmi. Po zresetowaniu telewizora do ustawień fabrycznych wszystko jest ok,ale po pewnym czasie znów sygnał dekodera znika. Sprawdzane na różnych przewodach Hdmi.

Yoga0204

New member
To wszystko dzieje się w dziwny sposób. Bo dzieje się stopniowo. Najpierw jest ok,potem na sygnał trzeba czekać co raz dłużej,a po kilku dniach nie ma sygnału. Restartuje Tv do ustawień fabrycznych i wtedy problem znika,ale tylko na jakiś czas i potem znów się pojawia.

Alt0S

Member
To wszystko dzieje się w dziwny sposób. Bo dzieje się stopniowo. Najpierw jest ok,potem na sygnał trzeba czekać co raz dłużej,a po kilku dniach nie ma sygnału. Restartuje Tv do ustawień fabrycznych i wtedy problem znika,ale tylko na jakiś czas i potem znów się pojawia.
Wyłącz tryb ECO w dekoderze. Ten tryb usypia dekoder po paru godzinach.

Yoga0204

New member
Sprawdzę jak będę w domu.ale gdy naprzyklad zrestartuje dekoder,to wszystkie funkcje uruchamiania widać na ekranie.jak już przełączę na programy,to znikają.

Alt0S

Member
Sprawdzę jak będę w domu.ale gdy naprzyklad zrestartuje dekoder,to wszystkie funkcje uruchamiania widać na ekranie.jak już przełączę na programy,to znikają.
No i prawidłowo. Dekoder po restarcie przechodzi do menu Operatora Orange lub systemu dekodera (tzw. GUI) i ręcznie przełączasz na programy. Dopiero w tym momencie,gdy ponownie włączysz dekoder automatycznie ustawia się na wybranym programie lub programach.

Ostatnia edycja:
Do góry