Tak ale ja tego nie chcę. CEC mam włączony żeby włączał się dekoder C+ i działało to ok. Soundbar musiałem pilotem włączać. Od trzech dni startuje i dekoder i soundbar.Prawidłowo bo masz włączone CEC i włącza się soundbar
Tak ale ja tego nie chcę. CEC mam włączony żeby włączał się dekoder C+ i działało to ok. Soundbar musiałem pilotem włączać. Od trzech dni startuje i dekoder i soundbar.Prawidłowo bo masz włączone CEC i włącza się soundbar
A soundbar masz podłączony do internetu ? Niektóre modele automatycznie aktualizują oprogramowanie i możliwe,że aktualizacja zmieniła funkcję...Tak ale ja tego nie chcę. CEC mam włączony żeby włączał się dekoder C+ i działało to ok. Soundbar musiałem pilotem włączać. Od trzech dni startuje i dekoder i soundbar.
Może tak być.A soundbar masz podłączony do internetu ? Niektóre modele automatycznie aktualizują oprogramowanie i możliwe,że aktualizacja zmieniła funkcję...
Ktoś coś podpowie. na tym samym kablu ps5 ma pełną prędkośćPrzy Internecie światłowód 600mb na telewizorze LG C45 mam prędkość do 80mb. Podłączone kablem ethernet.
Karta sieciowa jest 100mb/s, dlatego masz jedynie 80mb i to maks jest przy takiej karcie. Do TV montują 100mb/s karty. W kosnolach montują karty 1GbKtoś coś podpowie. na tym samym kablu ps5 ma pełną prędkość
Dzięki. podejrzewałem,że tak może być,ale nie mogłem znaleść jaką mam kartę sieciową.Karta sieciowa jest 100mb/s, dlatego masz jedynie 80mb i to maks jest przy takiej karcie. Do TV montują 100mb/s karty. W kosnolach montują karty 1Gb
Takie karty montuje się również w Panasonic'ach i innym markach.Chodzi o kasę...to trochę śmieszne ale z drugiej strony patrząc na konsole,to jednak dziwne,że nie ma 1Gb.Dzięki. podejrzewałem,że tak może być,ale nie mogłem znaleść jaką mam kartę sieciową.
No dziwne. No ale zawsze chodzi o pieniądze.sprawdzałem prędkość,bo mecze na C+ mi mocno „krzaczyły”. Ogólnie byłem przekonany,że mam pełną prędkość.nowy TV itd. niepodejrzewałem,że aż tak oszczędzają.Takie karty montuje się również w Panasonic'ach i innym markach.Chodzi o kasę...to trochę śmieszne ale z drugiej strony patrząc na konsole,to jednak dziwne,że nie ma 1Gb.
U mnie cały sprzęt elektroniczny działa po WiFI i nie mam żadnych opóźnień, "krzaczeń",lagów, zerwań i tym podobnych problemów a opinia jest taka,że niby powinno się po kablu sprzęt podłączać. Często mam gości,rodzice przyjdą. W czasie odwiedziń na święta leci netflix, na drugim TV C+ Online itd i zero problemów. Posiadasz łącze 600mb, to trochę dziwne...światłowód ?No dziwne. No ale zawsze chodzi o pieniądze.sprawdzałem prędkość,bo mecze na C+ mi mocno „krzaczyły”. Ogólnie byłem przekonany,że mam pełną prędkość.nowy TV itd. niepodejrzewałem,że aż tak oszczędzają.
U mnie Netia WiFi 6 i 2Gb łącze od września,wcześniej miałem 1Gb,ale promocja była znakomita na zwiększenie prędkości (chodzi o cenę). Mając 1Gb nie miałem również problemówŚwiatłowód Orange WiFi 6. córka często narzeka,że nie ma neta i faktycznie czasami są problemy.
To masz coś nie tak z ruterem,albo z konfiguracją wifi (serwisant zaintsalował ruter i pewnie jesteś na domyślnych ustawieniach od nich). Może być też za bardzo ściśnięty przewód światłowodowy w puszcze (samo skręcenie lub owinięcie lekko nie powoduje problemu) Natomiast,gdy jest ściśnięty to światlo nie przechodzi swobodnie i załamuje się,ale tu raczej serwisant nie robiłby takich wałów.U mnie ogólnie Orange ma słaby zasięg,max dwie kreski,ale nie wiem,czy ma to wpływ na światłowód.
Sprawdz na ile ci się negocjuje Eth. Inna sprawa to na cyzm sprawdzasz tą prędkość ?Przy Internecie światłowód 600mb na telewizorze LG C45 mam prędkość do 80mb. Podłączone kablem ethernet.
Nie wiem jak się sprawdza automaczyną negocjacje. Speed test lub Fast Netflix na przeglądarce WebosSprawdz na ile ci się negocjuje Eth. Inna sprawa to na cyzm sprawdzasz tą prędkość ?