LG C4 - wątek zbiorczy

Alt0S

Member
Tak ale ja tego nie chcę. CEC mam włączony żeby włączał się dekoder C+ i działało to ok. Soundbar musiałem pilotem włączać. Od trzech dni startuje i dekoder i soundbar.
A soundbar masz podłączony do internetu ? Niektóre modele automatycznie aktualizują oprogramowanie i możliwe,że aktualizacja zmieniła funkcję...

Yoga0204

New member
Takie karty montuje się również w Panasonic'ach i innym markach.Chodzi o kasę...to trochę śmieszne ale z drugiej strony patrząc na konsole,to jednak dziwne,że nie ma 1Gb.
No dziwne. No ale zawsze chodzi o pieniądze.sprawdzałem prędkość,bo mecze na C+ mi mocno „krzaczyły”. Ogólnie byłem przekonany,że mam pełną prędkość.nowy TV itd. niepodejrzewałem,że aż tak oszczędzają.

Alt0S

Member
No dziwne. No ale zawsze chodzi o pieniądze.sprawdzałem prędkość,bo mecze na C+ mi mocno „krzaczyły”. Ogólnie byłem przekonany,że mam pełną prędkość.nowy TV itd. niepodejrzewałem,że aż tak oszczędzają.
U mnie cały sprzęt elektroniczny działa po WiFI i nie mam żadnych opóźnień, "krzaczeń",lagów, zerwań i tym podobnych problemów a opinia jest taka,że niby powinno się po kablu sprzęt podłączać. Często mam gości,rodzice przyjdą. W czasie odwiedziń na święta leci netflix, na drugim TV C+ Online itd i zero problemów. Posiadasz łącze 600mb, to trochę dziwne...światłowód ?

Alt0S

Member
Światłowód Orange WiFi 6. córka często narzeka,że nie ma neta i faktycznie czasami są problemy.
U mnie Netia WiFi 6 i 2Gb łącze od września,wcześniej miałem 1Gb,ale promocja była znakomita na zwiększenie prędkości (chodzi o cenę). Mając 1Gb nie miałem również problemów

Alt0S

Member
U mnie ogólnie Orange ma słaby zasięg,max dwie kreski,ale nie wiem,czy ma to wpływ na światłowód.
To masz coś nie tak z ruterem,albo z konfiguracją wifi (serwisant zaintsalował ruter i pewnie jesteś na domyślnych ustawieniach od nich). Może być też za bardzo ściśnięty przewód światłowodowy w puszcze (samo skręcenie lub owinięcie lekko nie powoduje problemu) Natomiast,gdy jest ściśnięty to światlo nie przechodzi swobodnie i załamuje się,ale tu raczej serwisant nie robiłby takich wałów.

Ostatnia edycja:
Do góry