Witam wszystkich,
Dzisiaj odebralem 390ke i niestety po calym dniu testow jestem troche zawiedziony (pomimo, ze wczesniej testowalem 370ke).
Niestety przez siec (MS Windows) odtwarzacz nie odczytuje mi ok 10% mojej kolekcji zdjec (z cyfraka) - caly czas tych samych, pojawia sie znak zapytania pomimo, ze miniaturka zdjecia odczytywana jest poprawnie. Dokladnie to samo przez Nero MediaHome. Co ciekawe te same, konkretne zdjecia odczytuja sie bez problemu z pendrive czy dysku USB. Probowalem znalezc przyczyne i niestety poleglem.
Chce zaznaczyc, ze siec przewodowa dziala bardzo dobrze - filmy, rowniez w HD odtwarzaja sie plynnie.
Wkurza mnie tez fakt, ze miniaturki zdjec poprzez siec wczytuja sie blyskawicznie - caly ekran miniaturek w kilka sekund, a przy odczycie zdjec z dyskow USB kazda JEDNA miniaturka wczytuje sie kilka sekund blokujac przy tym odtwarzacz (ktory w tym czasie przestaje reagowac).
Wyglada na to, ze przez siec pobierane sa miniatury z EXIF, natomiast przez USB - nie, kazde zdjecie jest zmniejszane do miniaturki, stad tak dlugo to trwa. Dlaczego wobec tego przy odczycie z USB rowniez nie odczytywane sa miniatury z EXIF? Jest to niestety ewidentny blad.
Mam pytanie od osob, ktore odczytuja przez siec kolekcje swoich zdjec z cyfrakow - czy u Was rowniez czesc zdjec (ok 10%) nie jest odczytywanych ? Czy nie przekszadza Wam, ze miniatury zdjec z USB wczytuja sie tak koszmarnie wolno, blokujac odtwarzacz?
Czy ktos ma doswiadczenia ze zglaszaniem tego typu bledow w oprogramowaniu do LG? Czy jest z nimi jakis kontakt i czy reaguja na tego typu sygnaly?
Dzieki za pomoc!