Czy jest jakaś szansa że LG poprawi soft ?
Czy jest jakaś szansa że LG poprawi soft ? Mam pytanie odnośnie plików .mkv , przeczytałem prawie wszystkie posty odnośnie BD370 , ale mam problem jakby z przycinaniem się obrazu. Mój kolega ma TV Samsunga z wejściem USB Movie. Przyszedł do mnie z filmikiem 2012 .mkv 720p . U niego film ten leci płynnie bez wyraźnych zacięć, na moim BD370 regularnie się czka. Sprawdziłem ten film w programie UncropMKV i jest zakodowany z profilem 4.1, czyli teoretycznie jest ok. Z kolei na wszystkich samplach jakie udało mi się zdobyć z .mkv 1080p obraz jest regularnie rozjechany, jedna maź kolorów, z dźwiękiem nie ma problemu, być może był to profil 5.1 . Miałem nadzieję, że po ostatniej aktualizacji firmware a mam najnowszy sytuacja się poprawi, ale niestety nic. Co prawda natrafiłem na kilka sampli .mkv w 720p z którymi nie ma problemu i obraz idzie płynnie, ale to rzadkość. Odtwarzacz jest już trochę na rynku i to trochę dziwne że LG nic z tym nie zrobiło. Podobno z .mkv nie mają problemu odtwarzacze Samsunga. Czy słyszeliście jakieś wieści na temat rozwiązania tego problemu?