kmark3 napisał:Najnowsza wersja oprogramowania to V.149.00.26.wersja sterownika;H42301
espero napisał:Sugestia dla osob, ktore maja problemy z niektorymi MKV.
Czasami efekt przynosi REMUX pliku - tzn rozbicie go na strumienie video, audio, data (subtitles) oraz ponowne polaczenie. Do tego celu polecam program MKVToolnix lub inne, ktore potrafia remuxowac pliki MKV.
zmija5 napisał:Witam
Od paru dni posiadam BD 370 - w instrukcji podają , że odtwarzacz odtwarza praktycznie wszystko i okazuje się , że nie : wszystkie popularne jak DivX , JPG , DVD , MP3 itp oczywiście ciągnie , KMP-Matroska File w filmach fabularnych chodzi dobrze , natomiast mkv w filmach animowanych np; Shrek , Madagaskar - już nie . Odbiera , ale z zakłóceniami , objawia się to rozsypanym obrazem-latające piksele ( kwadraciki ) i powtarza się to właśnie przy filmach animowanych ,mam trzy i każdy odtwarzany jest podobnie .Filmy odtwarzane są z płyt i z pendraka - bez różnicy - twardego dysku przez USB nie widzi .Nie widzi też plików MOV z aparatu foto.
Czy ktoś ma wiedzę na ten temat , dla czego tak się dzieje i ewentualnie jak to naprawić , czy jest to wina LD , czy plików , W sklepie na takim samym egzemplarzu było identycznie , u mnie na PC-cie chodzi wzorowo .
Pozdrawiam serdecznie i z góry dzięki za informacje .
zmija5 napisał:Witam
KMP-Matroska File w filmach fabularnych chodzi dobrze , natomiast mkv w filmach animowanych np; Shrek , Madagaskar - już nie . Odbiera , ale z zakłóceniami , objawia się to rozsypanym obrazem-latające piksele ( kwadraciki ) i powtarza się to właśnie przy filmach animowanych ,mam trzy i każdy odtwarzany jest podobnie
gatar napisał:Witam.
Pytanie do posiadaczy BD570.
Czy to niebiesko/czerwone kółko świecące podczas odtwarzania BR/DVD
nie przeszkadza, zwłaszcza w ciemnym pomieszczeniu ?
Jaki kolor ma ten środkowy kwadrat z tym kółkiem, srebrny czy tytanowy ?
adam6150 napisał:U mnie było to samo. Niestety te pliki (z animacją) mają małą pojemność ok 2, 3 GB i to chyba dlatego. Ten player radzi sobie świetnie z plikami mkv powyżej 4 GB, te lżejsze chodzą gorzej. Tego chyba po prostu nie da sie naprawić. Ciagnij wieksze pliki 4-8 GB wtedy jest wielce OK.Wiem, że masz "małe" pliki bo z pena wiecej jak 2,5GB chyba nie da sie odtworzyć. No moze ktoś ma na to lekarstwo, sam poczytam. pozdro
saxophonic napisał:Co ty człowieku za bzdury wypisujesz!!! pojęcia nie masz o czym piszesz Wielkośc pliku związana jest z kompresją , w mojej 370 wiekszośc plików chodzi bezbłędnie, bez wzgledu na objętośc od 800mb- do 8gb. Masz kiepskie kopie i tyle.