No i kupiłem 47LM765S, jeszcze dużo się nie bawiłem, bo dopiero się przeprowadziliśmy i nawet nie mam w tym pokoju pociągniętego kabla TV, ale już trochę pooglądałem nagrań z PVRa, z HDD, z kamery, zdjęcia, ipla itp. Bardzo bałem się dwóch rzeczy:
1. Cloudingu, który faktycznie występuje, ale w moim egzemplarzu nie ma tragedii, tzn nie rzuca się to w oczy, jak o tym nie myślę, to nie widzę.
2. Odbicia, tego jeszcze do końca nie sprawdziłem. Dziś raczej pochmurno. Widok z okna przy wyłączonym TV jest wyraźnie widoczny, ale przy oglądaniu TV bardzo nie przeszkadza. Gorzej jeżeli oglądamy 3D.
To co robi naprawdę ogromne wrażenie to konwersja 2D do 3D. Jeżeli jakość materiału jest bardzo dobra, to konwersja wręcz perfekcyjna. Oglądałem z PVRa nagrania z Animal Planet HD i naprawdę robi wrażenie. Podobnie filmy MKV HD, oraz nagrania z kamery HD.
Łyka wszystkie formaty filmów jakie próbowałem, włącznie z tymi, które nie chodziły na poprzednim TV i kinie LG. Natomiast nie odtwarza mi zdjęć z telefonu przez DLNA, pokazuje, że nieznany format pliku. Zdjęcia po zgraniu na PENa, wyświetlają się prawidłowo. I przez DLNA na kinie LG też chodzą OK.
Pilot Magic, mega wygoda, zwykłego jeszcze nie odpakowałem, zastanawiam się czy będzie potrzebny wogóle.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony jak narazie z tego zakupu.
Kamerką bawiłem się 5 minut, według mnie to raczej gadżet. Co ciekawe, lepiej oceniam nagrania ze zwykłej kamery HD, przekonwertowane w 3D. Kamerka DXG jedynie głębią 3D ją pokonuje.
Uchwyt na ścianę jest firmy LG. Na opakowaniu wymieniunych jest wiele serii do których pasuje, niestety nie ma serii LM, ciekawe czy będzie pasował. Jeszcze nie odpakowałem.