Witam
Niestety potwierdziło się w recenzji autora że niektóre panele mają problem z banding czyli tymi "brudnymi" pionowymi pasami na ekranie (z reguły widocznymi na meczach piłkarskich)
... teraz co loteria czy uda się trafić na model pozbawiony tej wady albo trzeba będzie liczyć na to że będzie ona bardzo mało widoczna (to w ogóle podlega gwarancji jeśli to będzie bardzo widoczne na ekranie) w końcu to bardzo denerwuje nie po to się płaci tyle kasy że widzieć takie defekty
...
Ja będę chciał oglądać ten telewizor z około 3 metrów nawet jeśli te pasy by były to czy ma jakieś znaczenie odległość (czy im dalej się siedzi od telewizora są mnie widoczne lub w ogóle) ... trochę mnie to podłamało
...
Pozdr.
Witam, ja posiadam już drugi taki tv LG 47LM660s wcześniejszy wymieniłem ze względu na brudne pionowe zacieki widoczne z każdej odległości. Dostałem drugi tv, który obraz ma trochę lepszy ale jest to dalej kicha totalna. W momencie kiedy oglądamy w miarę nieruchome obrazu nic złego się nie dzieje, natomiast jeśli kamera już leci w lewo lub w prawo tak jak np na meczach obraz jest tragiczny te pionowe smugi nie dość że wkurzają i nie jak to się ma do jakości obrazu to jeszcze poważnie mogą popsuć komuś wzrok.
Zachęcam wszystkich posiadaczy tego modelu na ostre domaganie się od LG naprawy tego rodzaju mankamentów tym bardziej że taki tv to parę tyś zł.
żeby było śmieszniej, drugi tv ma za to duży problem z dźwiękiem jeden z głośników wpada w drgania i drżenia przenoszą się na całą obudowę, normalnie rzęzi.
Prócz wielu ustawień i naprawdę ładnej linii tego tv ja jako osoba która przetestowała już kilka takich tv NAPRAWDĘ GO SZCZERZE NIE POLECAM!!!.
Mało tego współczuję wszystkim użytkownikom faktu że nie są wstanie sprawdzić i dostrzec mankamentów na swoim tv.
Moja żona jak jej pokaże w czym jest problem z tv to widzi i słyszy a jak nie to dla niej wszystko jest ok.
Zona śmieje się ze mnie, że powinni mnie zatrudnić na kontroli jakości w LG.
Panowie i panie prawda jest taka że miałem do czynienia z wieloma tv i jak na nowy produkt LG wychwalany przez firmę mający najnowsze techniki kontroli obrazu to jest to po prostu wielki nie wypał.
Ja zamierzam zamówić serwisanta który mi wszystkie mankamenty naprawi jak nie to mu wsadze ten tv w du...e.
pozdrawiam