Siema, posiadam tv LG 42LM620S i mam problem z odtwarzaniem filmu 3d z ps3. Wyskakuje mi komunikat "Twój odtwarzacz Blu-ray 3d nie wykrył podłączenia do monitora 3d". Ktoś pomoże?
Nie wiem czy problem jeszcze aktualny, bo minęło sporo czasu, ale widzę że nikt nie odpowiedział, więc tak:Witam też stałem się posiadaczem LG serii LM dokładnie modelu 620 S.
Przed aktualizacją oprogramowania TV nie sprawdzałem (wtedy jeszcze nie przyszło mi to do głowy) a po aktualizacji nie mogę ustawić programów z telewizji kablowej tych analogowych i cyfrowych w kolejności takiej jak mi odpowiada. Przykład: Program 1(analogowy) pod 1 ,
Program 2(cyfrowy) pod 2 , niestety mimo zmiany w edycji programów Programu 2 przypisanie mu kanału 2 , zmieniając kanały +<P>- po Programie 1 nie ma Programu 2 .
Czy ktoś z Was szanowni forumowicze orientuje się jak ten problem rozwiązać?
Miałbym jeszcze jedną prośbę którą podczepię pod ten wątek za pozwoleniem. Oglądając filmy na TV z komputera przez LAN (serwer MediaHome4) nie wyświetla napisów nie istnieje ten problem po przegraniu danego filmu z napisami na nośnik USB.
Z góry dzięki wielkie za wszelkie informacje.
Pozdrawiam
ps. Czy przez wejście HDMI można z PC zrobić źródło zasobów dla TV i np.
odtwarzać filmy 3D czy tylko służy do tego żeby TV stał się monitorem dla PC?
To na jakim serwerze DLNA to testowałeś?aklys dzięki za info
Reset odpada bo niedawno robiłem (z powodu innych problemów) i nic się nie zmieniło, instalowałem na próbę plexa (NMH nie próbowałem,) ale nie chciał się połączyć z laptopem. Zresztą jak mam łączyć się z laptopem to już wolę zgrać film na USB.
W tym wypadku wina może leżeć po stronie tego urządzenia. Jesteś na 100% pewien, że ono radzi sobie z napisami w oddzielnych plikach? Z tego co czytałem w sieci, to spora część takich "pudełek" nie obsługuje prawidłowo plików z napisami (problem odpada, gdy napisy są wmuksowane w kontener mkv, bo wtedy to tv dostaje gotowy strumień i on ma już sobie z tym radzić).Dysk sieciowy NAS D-Link ShareCenter Pulse 1TB (DNS-320-1TB) podłączony przez LAN do routera (TV też przez LAN).