Lg 42lm620s

rychu

New member
Nie mogę uruchomić telegazety (źródłem sygnału jest dekoder Cyfry+). Komunikat w stylu "funkcja czasowo niedostępna" lub podobny. Czy da się to jakoś obejść?

Telegazeta nie działa po HDMI. Dlatego tunery sat mają wbudowaną telegazetę.
Możesz podłączyć przez euro wtedy będzie działać.

aklys

New member
Odnośnie nagrywania PVR: nie mogę nagrywać na dysk z podłączonego przez HDMI dekodera Cyfry+. Dysk prawidłowo zainstalowany i przygotowany. Czy dobrze rozumiem, że to ograniczenie dotyczy standardu HDMI i nie uda mi się nagrać niczego, co jest podłączone przez złącze HDMI?
Nagrywać można tylko strumień cyfrowy z DVB-T lub DVB-S (czyli nie nagrasz sygnału podłączonego do złącz AV ani też np. sygnału analogowej TV).

tomekcl

New member
Witam panowie mam problem, pisalem o nim w innym wątku ale tylko jeden kolega sie odezwal, niestety nic z moim problemem to nie zrobilo moze wy cos pomozecie?
Panowie mam pewien problem z grami przez HDMI. Podlaczylem TV do komputera kablem HDMI i wszystko dziala dobrze, no prawie wszystko.. Filmy HD, DVD, ripy i ogolnie wszystko z kompa dobrze przenosi sie na TV, ostro i bez zakłóceń. Niestety kiedy uruchamiam na kompie kjakas gre to obraz na TV strasznie przycina. Na wyswietlaczu Laptopa wszystko jest ok, gra(NBA2k12 i F1 2012 w rozdzialce 1600x900 ustawienia HIGH - mam mocnego laptopa) jest elegancko plynna, stale 60fps ele obraz na TV wygląda jakby mial 15-20fps. Wlaczam na trybie GRA, troszke lepiej jest na Standardowym ale tez straszna lipa, nie da sie grac.

Co moze byc pryczyną? mozecie cos poradzic?

Yo! Juz wiem co jest przyczyną. Obraz przestał klatkowac kiedy w grze włączylem tryb gry w oknie. Jest OK wszystko plynnie i bez lagu tyle ze co to za przyjemnosc grać w oknie... Wciskam alt+enter ale nie chce powrocic do pełnego okna. Moze ktos ma wiedze lub pomysł jak to naprawic?

Ostatnia edycja:

nrpzny

New member
Siema, posiadam tv LG 42LM620S i mam problem z odtwarzaniem filmu 3d z ps3. Wyskakuje mi komunikat "Twój odtwarzacz Blu-ray 3d nie wykrył podłączenia do monitora 3d". Ktoś pomoże?

rychu

New member
Niemożliwe: "Funkcja tymczasowo niedostępna"
Mam Sagemcoma podłączonego przez HDMI :)
No chyba, że ją uruchomię wciskając "D" na pilocie tunera.

lukzlo22

New member
Witam użytkowników LG. Ja mam pytanie czy jest jakaś możliwość aby Tv widział aplikacje Ipla, lub inne tego typu polskie? Tv użytkowany i zakupiony jest w Wielkiej Brytanii. Zastanawiam się czy to wina regionu, menu bez problemu ustawiłem na polskie, ale w planszy gdzie widnieją kraje/regiony nie ma Polski choć jest sporo innych. Jedynie na samym końcu widnieje opcja "Inne", po zmianie na to pokazały się aplikacje youtube itd. Ciekaw jestem czy można wrzucić oprogramowanie z polskiej lokalizacji?

Bartosz83

New member
Witam, mam problem w tym telewizorze z ustawieniem obrazu pod ps3. Włączyłem Fifę 13 i jest straszna lipa obraz nie jest płynny czasem się przycina. Nie wiem co z tym zrobić? Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem??

hjc

New member
Odtwarzanie mkv

Mam pytanie - w postach wcześniejszych było napisane, że ten TV odtwarza pliki mkv. Rozumiem więc, że jak podłączę do USB dysk zewnętrzny 2,5" w kieszonce, sformatowany NTFS, to filmy mkv 3D będę mógł odtworzyć?
Pytam, gdyż nie mam jeszcze tego TV i nie mam jak sprawdzić.

Morf3usz

Member
Panowie wczoraj kupiłem LG 42LM620S i mój niepokój wzbudza nienaturalny obraz występujący podczas odtwarzania filmów z PC, coś w stylu zwolnienia, przycinania się obrazu. Czy to normalne ?

leszekol

New member
Naciśnij na pilocie "Input", następnie czerwony przycisk (Zmień nazwę urządzenia), podświetl ikonkę wejścia HDMI do którego masz podłączony komputer, następnie OK i wybierz "PC". Powinno pomóc.

Pozdrawiam

electro69

New member
Panowie czy to jest martwy piksel ?nad literką S
http://vpx.pl/i/2012/11/02/himQ.jpg
Chodzi Ci o tą "zakrzywioną kreseczkę" jasną jakby ? ... wydaje mi się że to nie jest martwy piksel bo wtedy to by raczej była "kropka" ... może to jakiś inny "defekt" matrycy ... widać to na każdym obrazie (kolorze) czy tylko na czarnym najbardziej ? ... na pewno to normalne nie jest pamiętasz czy było tak od początku już ? czy dopiero teraz się pojawiło.
Pozdrawiam

Morf3usz

Member
Nie widzę nigdzie opcji edytowania posta. A więc pozwoliłem napisać jeden post pod drugim.
Dzisiaj pojawił się kolejny subpiksel :(
Dodatkowo dodam że na jasnym tle w miejscu gdzie znajduję się ten martwy piksel widać na białym tle że matryca jest tak jakby ciemniejsza. Taka szara smuga o rozmiarach około 2x2 cm. Strasznie to irytuję w szczególności jak obraz przesuwa się w poziomie. Zaobserwowałem jeszcze że mam smugi na całej powierzchni ekranu rozmieszczone w poziomie i strasznie przeszkadzają w oglądaniu np meczy.

electro69

New member
Nie widzę nigdzie opcji edytowania posta. A więc pozwoliłem napisać jeden post pod drugim.
Dzisiaj pojawił się kolejny subpiksel :(
Dodatkowo dodam że na jasnym tle w miejscu gdzie znajduję się ten martwy piksel widać na białym tle że matryca jest tak jakby ciemniejsza. Taka szara smuga o rozmiarach około 2x2 cm. Strasznie to irytuję w szczególności jak obraz przesuwa się w poziomie. Zaobserwowałem jeszcze że mam smugi na całej powierzchni ekranu rozmieszczone w poziomie i strasznie przeszkadzają w oglądaniu np meczy.
Witaj widzę że masz dużego "pecha" do tego TV :-| (też mam zamiar kupić ten sam model) i coraz bardziej mnie niepokoją Twoje problemy.
Jeśli chodzi o ten subpiksel daj zdjęcie jak możesz ... może w takiej sytuacji jak to już taki kolejny problem zgłosić do serwisu przyjadą zobaczą (wiadomo mogą kombinować że to pewnie "mieści się w normie") ale może się uda Ty nic nie tracisz.
Co do tych "smug pionowych" to jest niestety bardzo częste zjawisko nazywa się to banding zwłaszcza tak jak pisałeś jest to najbardziej widoczne na meczach piłki nożnej. To na pewno nie podlega pod gwarancję bo jest to kolejna "przypadłość" technologii LCD ... nie jest powiedziane że każdy model ma taki problem ale jakbyś poczytał forum to jest dużo wpisów użytkowników którzy mają to samo co TY (a ile osób tego pewnie nie widzi to już druga sprawa:-o) ... niestety często ten banding występuje właśnie na matrycach produkowanych przez LG (więc to jest taka loteria czy się uda trafić dobry model).
Pozdrawiam i daj znać co powie ewentualnie serwis.

Do góry