Witam,
mamy PDP, może LG to lepiej rozwiązało ?
Panasonic licho, niektórzy katują wbudowaną opcją po 12h ze skutkiem marnym.
Więc każdy pomysł dobry.
Pozdr.
hmmm. powiem tak rodzice sobie zakupili plazme lg 42pa4500 z 2013 roku. jadana na standardowych ustawiniach kino/gra ani orbiter ani czesczenie kolorow nie jest wlaczone/potrzebne, jak to czesto mamuski

oglada duzo sieriali czyli glownie 2 stacje

tv kosztowal 1400zl. I nie zauwazylem ani powidokow, ani wypalen, ani innych uchybien.
Ja natomiast zakupilem sobie plazme lg 42pn450b z 2013 za 1320zl niby powinno byc tak samo a moze zdeczka lepiej a powiem tak. Ze u mnie duszki pojawiaja sie przy statczynych obrazach juz po 5 minutach. Obraz jak stane blizej widze jakby "mrowienie" i musze jechac z caly czas wlaczonym orbiteerem zeby duszki sie nie pojawialy a przynajmniej nie po 5 minutah. Najgorzej denerwuje mnie to "mrowienie".
Wiec raczej lg tez tego nie roziazal lepiej znowu @kiki zawsze podkresla ze panas jest mniej podadny na duszki i ma lepsze rozwiazania niz inni producenci. A patrze jednak st,vt to juz modele duzo drozsze niz moich rodzicow, gdzie duszki nie wystepuja, przynajmniej narazie.
Za to dziwi mnie natomiast moj tv. Moze jest uszkodzony i dlatego jest to nie wiem jak to okreslic "mrowienie i powidoki powstaja juz po 5 minutach. Fakt szybko znikaja i przy zwyklym ogladaniu tego nie widac, ale sam fakt denerwuje bardzo.
Widocznie w danym modelu sa bardziej udane egzemplarze i mniej.
Sam nei wiem, czy sie mam martwic o tv i reklamowac czy moze, zyc z tym

?
Jade albo na kino/gra.