Mam ten telewizor od kilku dni.
Pierwsze spostrzeżenia:
-Fajny, zgrabny, po przesiadce z G10 ekran wydaje się mniejszy
-System AMBLIGHT dla mnie jest świetny. Bardzo fajnie działa, no i czerń w ciemnym pokoju wygląda lepiej
-Nie zauważyłem gorszej płynności w obrazie pomiędzy plazmą G10, a 6007.
-Obraz w HD wygląda o wiele lepiej, jest super stabilny, nie latają po min mroczki, nic nie miga, oczy mi się tak nie męczą.
-Obraz w SD to porażka, dla mnie nie da się oglądać. Pikseloza wyłazi, nie wiem może trzeba coś tam ustawić w menu.
-Dźwięk jest beznadziejny. TV cienki to i głośniki też
. Na szczęście tuner od vectry podłączony nam to wzmacniacza.
-Do tej pory nie wiedziałem jak wygląda efekt teatru. Teraz już wiem.
Pomimo ustawień jak pisaliście na forum nadal filmy jakoś dziwnie się ogląda.
Nie wiem może się przestawię. Nie oglądałem jeszcze filmów w Full HD z kompa, bo nadal karta jest w serwisie. Obejrzałem jeden film z HBO HD i C+. w 720p i tam mam ustawiony tuner.
-Czerń. No właśnie czerń. W panasie G10 była słaba, szara, ekran po wyłączeniu źródła sygnału strasznie świecił.
Tutaj jest lepiej, ale nadal do dupy. W dzień jest rewelacja. Niestety w ciemnym pokoju przy ciemnych scenach wyłazi podświetlenie matrycy.
Powinna być czarna smoła, a jest szara, widać że coś tam podświetla. O dziwno nawet bardzo równomiernie.
Ambiligt pomaga i jest wtedy o wiele lepiej.
Ogólnie nie jest źle, lepiej niż mój poprzedni TV, ale do czerni ekranu z telefonu Samsung Galaxy S2 to mu jeszcze dużo brakuje.
A propos telefonu, bardzo fajnie TV współpracuje z nim.
Więcej używam S2 niż samego pilota.
Menu strasznie wolno działa, co oni tam wsadzili za procesor, porażka.
Cały czas się zastanawiam, czy zrobić mu kalibrację, ale czy to poprawi czerń?
To tak po 2 dniach patrzenia w ekran