zdaje sobie sprawe ze to nie sa konkurenci ale tez wiem ze musze dopłacić do mojego by kupic sony. chwilowo brałem pod uwage dx750 ale jednak to ta sama marka co mój obecny tv i bałem sie ze moge duzej roznicy nie zauwazyc...a Sony to juz inna marka i inna technologia obrazu wiec pewnie bedzie inaczej...mam nadzieje lepiej.Do Twojego Panasa ciężko uczciwie porównać (bo jest to konkurent 750-ki)... no i będzie po "kalibracji"
Nie mniej fajny telewizor, szkoda tylko, że na IPS (ale niektórym to nie przeszkadza).
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ja włąsnie tez lubie takie kolory a brakuje mi tego w Panasie.
To mówisz/piszesz ze oglądałes tego xd85 i jest OK? Mam nadzieje ze nie bede żałował tej zamiany i tych kilkuset zł.
Czyli "bawiłes" sie w sumie wyzszym modelem niz mój i wg Ciebie kiepsko...Ja bym Panasia nie kupił ze względu na jakiś taki wyprany obraz, odrazu mi się to rzuciło w oczy i ustawienia nie wiele zmieniały, dziwnie jakoś było, tylko ja bawiłem się dx780
Nie! Czekał nie będę bo dostepne dla mnie ceny pewnie będą jesienią lub później. Obstawiam że Sony 55xe85 będzie kosztował ok 7000zl...a to duuuuzo za dużo! Jutro oddam Panasa i wezme 100Hz Sony od kolegi z forum.He he i znowu będziesz czekał?
Nie chodzi o to że nie mam kasy. Już pisałem kiedyś że kasę mam i mógłbym kupić TV nawet za kilkanaście tys zł i nie bylyby to moje ostatnie pieniadze a bidzet domowy tez by nie byl mocno nadszarpniety ale nie chce! Mój budżet na TV jest taki a nie inny i tyle.Kupe zrobi a nie wrażenie opcorn: :niewiem::fool::banned:
Masz 5 tyś na tv, za pół roku teże będziesz miał 5 tyś? Nie możesz dołożyć? Odłożyć? Dorobić? Jakaś fucha itp?
Raz tylko widziałem dwa TV Sony obok siebie 50 i 100hz i wtedy różnice było widać.Nie dostrzegałeś mankamentu matrycy 60, nie docenisz 120 .
Co innego gdyby stały koło siebie, choć i tak dużo zależy od polepszaczy. Akurat Panasonic ma je całkiem dobre i daje radę.
Raz tylko widziałem dwa TV Sony obok siebie 50 i 100hz i wtedy różnice było widać.
No widziałem w sklepach. Jeszcze do niedawna nie miałem pojęcia że są takie jak VA czy IPS.Strażak widziałeś kiedyś matryce IPS w akcji? Pomijając raczej słabą czerń, największym problemem
może być srebrzenie, czyli coś w tym stylu:
www.youtube.com/watch?v=9ehIgXQnelY
Zakup TV w 4k traktuje jako inwestycję na przyszłość. Wiem że to śmiesznie brzmi jeżeli chodzi o TV ale nie mam zamiaru zmieniać TV wcześniej niż za 5-6lat (o ile się nie zepsuje wcześniej). Dotychczasowy TV mam ponad 8 lat a zmieniam tylko dlatego bo 40" to już trochę mało do salonu. Wiem że mało jest materiału 4k ale już na Xbox one s coś tam mam a co będzie za np 2lata to nie wiadomo choć pewnie technologia przyspieszy. Full HD to będzie dla mnie krok w tył.A musisz mieć tv z 4K?
Zakup TV w 4k traktuje jako inwestycję na przyszłość. Wiem że to śmiesznie brzmi jeżeli chodzi o TV ale nie mam zamiaru zmieniać TV wcześniej niż za 5-6lat (o ile się nie zepsuje wcześniej). Dotychczasowy TV mam ponad 8 lat a zmieniam tylko dlatego bo 40" to już trochę mało do salonu. Wiem że mało jest materiału 4k ale już na Xbox one s coś tam mam a co będzie za np 2lata to nie wiadomo choć pewnie technologia przyspieszy. Full HD to będzie dla mnie krok w tył.