Ktoś chętny, robimy zrzutke?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tak się prezentuje

152.jpg

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ostrzyknie się botoksem i będzie jak nowa ; )

Sami zobaczcie, projektor Sony z opisem VPL-HW55ES.
W tytule jak i w opisie.
Wszystko fajnie, ale spójrzcie na ostanie zdjęcie i naklejkę.
To nie jest model 55ES, a 50ES.
http://allegro.pl/show_item.php?item=6873950287#thumb/1

Sam nie zwracam uwagi na naklejki z oznaczeniem, bo z natury wierzę, że ktoś tak karygodnych błędów nie popełnia i wie co sprzedaje (czy kiedyś kupił)
To tak jakby ktoś sprzedawał Marantza SR7010, a w opisie pisał o SR7011.
Prawie to samo... "prawie", a jednak nie.
Bipo też potwierdził, że to nie to samo.

No i bądż człowieku mądry. Kup, zapłać i dostań nie to co za co zapłaciłeś.

Bipo

Active member
Bez reklam
Ostrzyknie się botoksem i będzie jak nowa ; )

Sami zobaczcie, projektor Sony z opisem VPL-HW55ES.
W tytule jak i w opisie.
Wszystko fajnie, ale spójrzcie na ostanie zdjęcie i naklejkę.
To nie jest model 55ES, a 50ES.
Projector Sony VPL-HW55ES - Stan IDEALNY (6873950287) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Sam nie zwracam uwagi na naklejki z oznaczeniem, bo z natury wierzę, że ktoś tak karygodnych błędów nie popełnia i wie co sprzedaje (czy kiedyś kupił)
To tak jakby ktoś sprzedawał Marantza SR7010, a w opisie pisał o SR7011.
Prawie to samo... "prawie", a jednak nie.
Bipo też potwierdził, że to nie to samo.

No i bądż człowieku mądry. Kup, zapłać i dostań nie to co za co zapłaciłeś.

Oj tam, przecież wygląda tak samo wiec o co Ci chodzi...:D:grin:
Gościu chce sprzedać jako 55 bo jest nowszy a czy ktoś sie kapnie to już ryzyko sprzedaży..:D
Powiem Ci że ja teraz dopiero zerknąłem na ta tabliczkę jak Ci fotkę robiłem, też na nią przez tyle lat nie zwracałem uwagi... :)
Ps. Marantza też mu opchnij 7009 jako 7011.. :) przecież z wygladu to to samo...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ale weż to potem odsyłaj i szarp się z gościem.
No na prawdę, ręce opadają. Ktoś kto kupuje taki sprzęt, dobrze wie co ma.
Na szczęście już zdjął, albo sprzedał.... :D

Bipo

Active member
Bez reklam

Jak masz miejsce na dodatkowe klocki to zaszalej i pod każdą kolumnę daj monobloka... w tedy będziesz miał dopiero power..:D
Heco słynie z tego, że im droższa elektronikę do nich podłączysz tym bardziej odwdzięczą się na plus w dźwięku...;-)

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Jak masz miejsce na dodatkowe klocki to zaszalej i pod każdą kolumnę daj monobloka... w tedy będziesz miał dopiero power..:D
Heco słynie z tego, że im droższa elektronikę do nich podłączysz tym bardziej odwdzięczą się na plus w dźwięku...;-)

Tylko nie wiadomo co to jest jak to gra. :)

Ja czekam na targi audio, troche sie doucze i wtedy bedzie mozna isc w jakims kierunku. Teraz to zakupy w ciemno.

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Kupno 2 monobloków ma sens ,macie 100% separację kanałów co wpływa na precyzję dźwięku .Druga sprawa to ,że kable głośnikowe mogą być bardzo krótkie - monoblok stawia się obok kolumny ,przy bardzo drogich kablach zaoszczędzi się parę złotych
Trzeba mieć jednak świadomość, że taka konfiguracja ma sens przy dobrych (drogich) głośnikach ,miałem okazję słuchać takiego systemu gdzie pracowały takie dwa cudeńka Audionet zestawione z B&W Diamond 802

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie ma czegoś takiego jak AV 7055, jak już to AV7005, a to już leciwy klocek. Fajnie, że dodaje firmowe XLR'y.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Co to znaczy nie do wyrwania, jak Ci piszę, że po tyle się trafiają - a nawet taniej, w idealnym stanie w lakierze, to tak jest. Uwierz. Oczywiście nie w PL.
Problem polega na tym, że ciężko trafić w takiej cenie czarny lakier, za to biały połysk już częściej. Ja białych nie chce, bo już dawno by u mnie stały w drugim pokoju, bo na pewno nie zamieniłbym ich za Klipsche w KD.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Czemu akurat 16 hertz?;)

Bo bardzo dobre opinie maja na audiostereo. Wiec jak mialbym ryzykowac i kupowac w ciemno to wlasnie te. Zreszta ludziska lacza te glosniki z elektronika ze setki tysi, wiec cos w tym musi byc.

Ale to tylko zalorzenia, trzeba zdac sobie sprawe ze powyrzszy pomysl/decyzja wzial sie z "marketingu" "mody" i "opinii z forum" a nie z fizycznych odsluchow.

Zreszta narazie i tak nic nie planuje, chyba ze trafilaby sie jakas perelka.

Do góry