Ktoś chętny, robimy zrzutke?

werf

Active member
Bez reklam
Teraz Kapusta zbanowany ,co tu się dzieje ?czyżby dobra zmiana na HDTV zawitała?

Ostatnia edycja:

AWGUST72

Klub HDTV.com.pl
VIP
A niby cenzury nie ma od prawie 20 lat:D strach coś napisać a priv to już nie istnieje .Masakra jakaś

Borixon

Active member
Bez reklam
Miałem. Tam też mnie spotkacie.
Nadal Ci co będą chcieli pogadać, poprostu zadzwonią. I bez forum byśmy sobie poradzili :)

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

rabit

Active member
Bez reklam
Ile można realnie dostać za Blu-ray Denon DBT 1713UD? Wystawiłem swojego na aledrogo i zastanawiam się czy nie zaszalałem z ceną. Choć z drugiej strony, jak mam oddać za darmo, to chyba zostawię.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
To musiałeś dobrze trafić, bo ta cena jest całkiem ok za mm7025.
Nawet bardzo bardzo ok.
Nie mówię, że źle nie trafiłem, bo wiem, że to była prawdziwa okazja, ale kilka stron wcześniej pisaliśmy o mentalności polskich sprzedających z drugiej ręki używki. Ku ścisłości, jedną 7055 kupiłem za 2500 zł, a drugą za 2700 zł w Polsce od całkowicie normalnego człowieka znającego rynek i jego zasady.
Także, wg mnie to nie jest dobra cena za 7025 ;) Poruszam się w innych przedziałach ;) Ona nie jest tyle warta. Realna cena za dwukanałówkę to w Polsce 2000-2200 zł, na eBay 1700-2000 zł.
Ostatnio była na eBay za 2000 zł, ale ostatecznie się nie zdecydowałem, bo jeszcze transport. Są tańsze.
Gość pewnie kupił za 3500 zł i myśli, że 2600 to okazja, lub coś w tym guście ;)
Gorzej jak kupił w UK i chce zarobić w Polsce, co też mnie nie zdziwi ;)
Nie bronię nikomu przepłacać czy kupować w Polsce ;)
Trzeba tylko rozgraniczyć ceny polskich dystrybutorów, zagranicznych, a realną wartość sprzętu. Można się bardzo zdziwić. Czasem nawet ktoś w Polsce chce sprzedać drożej używkę niż nówkę za granicą.

Ostatnia edycja:

RAF1977

Banned
Tylko że aktualnie to ja nie widzę nic tańszego na eBay.
Nie twierdzę że nie ma, okazje się trafiają ale aktualnie są w tej samej cenie lub drożej.
Pamiętam że miałem zakładkę do sklepu w UK za 425 funtów za refurbished na gwarancji.
Ogólnie ceny w UK wydaje mi się że idą w górę. Pm8005 widziałem za 500 a teraz minimum 700 chyba.
Nowa mm7055 w UK 900 funtów mm7025 700 funtów.

Jeśli by patrzeć za cenę pojedynczej końcówki, to 5 kanałowe wychodzą zawsze najtaniej.

Aaa chyba wiem skąd te wysokie ceny.
Myślałem że to brexit ale to chyba przez to, że jest nowy procesor i wywietrzyli okazję żeby na końcówkach klientów przyciąć.

Ostatnia edycja:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Tylko że aktualnie to ja nie widzę nic tańszego na eBay.
Nie twierdzę że nie ma, okazje się trafiają ale aktualnie są w tej samej cenie lub drożej
Trzeba polować. Nie ma dziś, to będzie za tydzień, czy miesiąc... ;)
Jeśli czegoś szukam to sprawdzam nawet kilka razy dziennie, a i to nie gwarantuje "zdobyczy".
Bywa, że takie okazje schodzą w godzinę po wystawieniu. Już mi tak uciekło kilka fajnych rzeczy. Kiedyś sprawdzam w telefonie, patrzę jest. Myślę, spokojnie, za godzinę dwie będę przed kompem to załatwię, ale okazuje się, że już nie aktualne ;) Są lepsi łowcy niż ja ;)

Jeśli by patrzeć za cenę pojedynczej końcówki, to 5 kanałowe wychodzą zawsze najtaniej.
To też prawda. Krążą opinie, że 7025 jest nieco lepsza niż 7055, co nie zmienia faktu nieadekwatnej ceny ;)
Ala chyba wiem
em skąd te wysokie ceny.
Myślałem że to brexit ale to chyba przez to, że jest nowy procesor i wywietrzyli okazję żeby na końcówkach klientów przyciąć.
Może tak być. W jakimś katalogu pojawiła się informacja, że na okrągłym okienku wyświetla się też stan poboru mocy. Do tej pory sądziłem, że to pomyłka, ale jeśli jest jakaś zmiana, to może to z tego wynikać

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Już mi tak uciekło kilka fajnych rzeczy. Są lepsi łowcy niż ja ;)

Dzień dobry ;)

To też prawda. Krążą opinie, że 7025 jest nieco lepsza niż 7055, co nie zmienia faktu nieadekwatnej ceny ;)

Mocniejsza.
Problem z MM7055 jest taki, że okazji praktycznie nie ma, ale już MM7025 trafiają się o wiele częściej.

Może tak być. W jakimś katalogu pojawiła się informacja, że na okrągłym okienku wyświetla się też stan poboru mocy. Do tej pory sądziłem, że to pomyłka, ale jeśli jest jakaś zmiana, to może to z tego wynikać

Już kiedyś pytałeś mnie o to. Miałem świeżą MM7025 i nic podobnego, wyświetlacz dalej ten sam.
Ew. jeszcze nowsze modele, aczkolwiek wątpie. Urban legend, ale jak ktoś widział niech potwierdzi, to by było bardzo fajne rozwiązanie, aż się prosi.
Ja nawet mam taką listwe, ba 2 listwy z wyświetlaczem :D

Do góry