Który TV skaluje najlepiej/najgorzej do 4k

bartmeces

Member
Absolutnie nie. 200-300zl box z andkiem, który pozamiata większość wbudowanych w tv.
Co do słuchawek nie wiem jakie masz, ale są przecież bezprzewodowe że stacją wpinaną Jackiem do urządzenia.

Ogólnie wydaje mi się to całkowicie zbędne dokładnie do czegoś, co rodzic może problemy. Dam panas traktuje hx710 jako eksperyment ;)

Gdyby to jeszcze był 580 z andkiem, ale to jest inna konstrukcja. Porównajcie specki na stronie panasa, 710 ma braki wobec 580

Zobacz ofertę: BEZPRZEWODOWE SŁUCHAWKI DO SAMSUNG M21 https://allegro.pl/oferta/bezprzewo...2888?utm_medium=app_share&utm_source=facebook mam takie słuchawki w telefonie super działają , chciałem jakieś do 55HX580 mogą być oczywiście inne .Z bazą pewnie 200-300 zł .

Może coś takiego Zobacz ofertę: Aparat słuchowy STEREO Słuchawki TV bezprzewodowe https://allegro.pl/oferta/aparat-sl...4488?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Zobacz ofertę: SŁUCHAWKI BEZPRZEWODOWE SONY MDR-RF850RK Z BAZĄ https://allegro.pl/oferta/sluchawki...0579?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ostatnia edycja:

akbmicro

New member
Zobacz ofertę: BEZPRZEWODOWE SŁUCHAWKI DO SAMSUNG M21

Ja raczej polecę dobre słuchawki przewodowe i odbiornik BT z dobrym DAC.
Cena niestety wyższa, ale jakość dźwięku bez porównania lepsza. Ja kupiłem HiBy W3 (niestety obecnie niedostępny, był tani i się wyprzedał). Jest FiiO uBTR (nie najlepszy) lub FiiO BTR3 (trochę drogi, 300zł).

bartmeces

Member
Ja raczej polecę dobre słuchawki przewodowe i odbiornik BT z dobrym DAC.
Cena niestety wyższa, ale jakość dźwięku bez porównania lepsza. Ja kupiłem HiBy W3 (niestety obecnie niedostępny, był tani i się wyprzedał). Jest FiiO uBTR (nie najlepszy) lub FiiO BTR3 (trochę drogi, 300zł).

Do tv wieczorem jak żona będzie już spać takie drogie nie potrzebne [emoji12]

rafallo777

New member
Ale Samsung 1000 zł droższy .

Te zdjęcia, które kolega wrzucił na dysk google to panas za 2000 zł bije jakością q70t za 3000 zł.

Z testów z youtube to czasem tu71xx jest lepszy od q70t.
Tu71xx jest lepszy od tu8xx nawet a koztuje 1700 zl.

Cieawy jestem czy ten panas hx580 w pojedynku z tu71xx wygra z jakoscia?

Korci mnie sprawdzić sony xh800. Bym go bral już dziś, ale boje sie judderu, scinek i klatkowania podczas oglądania tv lub filmów w 24fps

Petru23

Banned
A jest gdzieś w dobrej cenie? Bo w neonet promocja się już skończyła :(
Chociaż po co min on, skoro sprawdziłem i nie ogarnia.

Za 3200 jest w MM 55xg85...

Ostatnia edycja:

rafallo777

New member
A jest gdzieś w dobrej cenie? Bo w neonet promocja się już skończyła :(
Chociaż po co min on, skoro sprawdziłem i nie ogarnia.

Za 3200 jest w MM 55xg85...

Sony xh800 w neonet za2499 zl.
Czy chodzi Ci o tu71xx za 1709 zl? To on na allegro jest.

Gdzie sprawdzałeś tego sony xh800? Ze nie ogarnia i klatkuje w filmach?
Nikt tu z forum go nie ma?

Moj mu6100 z 2017 roku z rtings ma 0 judder. Więc powinien nie ogarniać, a tv, netflix chodzi super, nie klatkuje, nie szarpie nic.
Ten sony xh800 jest wiec niby lepszy od mojego samsunga, wiec jakim cudem moj samsung ogarnia tv, netflix a sony za taka kasę już ma problem z tym?

Petru23

Banned
W sklepie na sygnale z naziemnej.

Jeśli jest w neonet to chyba go wezmę, skoro mówisz tak i swoim samsungu, aczkolwiek może uplynniacz Ci dobrze działa.

Ja ouszczakem film jakiś z tv4 czy czegoś i jak w q77t na ustawieniu ruchu na Max było płynnie tak na Sony nie. Król lew leciał i to samo. Samsung ok, sony ile mu nie dałem na Max uplynniacz to klatkowal.

Edit
Nie ma tego sony dostępnego w neonet.

Ostatnia edycja:

Petru23

Banned
Kolory to gx810/xh85, hx580/q77t, z czego Samsung miał rozjechane te kolory ale świecił jaśniej od hx580, więcej szczegółów było widać.
Hx580 to budżetowy tv i drugi raz bym go nie kupił. Potrzebuję czego lepszego. Q77t z kolorami gx810 najlepiej :D

O, wiem. Sony z uplynniaczem Samsunga.

Petru23

Banned
Sprawdziłbym LG nano793 gdyby nie to, że tylko 50" jest na VA, 55 już IPS :(

Edit
Tam jest S-MVA, czyli jedka z lepszych VA. Ciekawie...

Ostatnia edycja:

Petru23

Banned
Właśnie kupiłem w neonet za 2900zl 55q74t. Jednak Samsung skaluje zarabiscie, ma kąty i wszystko czego potrzebuje. A kolory mam nadzieję były kwestia mojego egzemolarza

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Jeszcze trochę i braknie Ci modeli do testowania...:D, ale oczywiście szukaj, może w końcu coś znajdziesz. Powodzenia!

Petru23

Banned
wziąłem aby już nie oddawać ;) Nawet nie mam możliwości takiej, bo biorę w lokalnym sklepie.

Jak wskoczył ten panas to refleksja mnie naszła. Jednak Samsung skalowanie miał kozak. Ściemniający HDR mnie nie interesuje zbytnio, bo nie oglądam netflixa. A koloty może dotyczyły mojego EGz.

I podobno są różne matryce. Q74 i 70 ma VA od Samsunga, Q77 i 75 od kogoś innego podobno. W nocy trafiłem na takie wpisy na jakimś forum, ale nie mogę tego ponownie namierzyc.

Do góry