Nie wiem czy pomogę, ale mam tego Funai. Gdy robiłem TSmuxerem nie odpala, ale jak zrobiłem mkv2vob chodzi super. Przerobiłem dotychczas kilka koncertów w mkv, filmów nie ruszam, wypożyczam BR.
Przerabiałem tak (wklejam nie swije opisy, z góry dziękując autorom i przepraszam, że nie podaję z kąd bo to konkurencyjne forum):
Ustawienia opcji w mkv2vob:
Ustawienia opcji w mkv2vob:
Zakladka "add file", okienko "source file" - tu dodajesz plik do zrobienia
"destination directory" - folder docelowy
Zakladka "configuration"
opcje zaptaszkowane: load subtitle from file (w przypadku jesli dodajesz napisy, plik w *.srt, w folderze tylko plik filmowy i z napisami, nic wiecej), large subtitle.
w okienkach w tej zakladce: "transcoding codec" ustawiony na "mpeg-2 (fast)"
"video transcoding" ustawiony na "automatic"
"output type" ustawiony na "avchd - disc" (utworzy strukture blue-ray)
"file splitting" ustawiony na "none" (nie da sie upchac na 4,7 GB z reguly)
Nastepnie przechodzisz do pierwszej zakladki, klikasz "add file" i czekasz na efekt.
Film, ktory wyszedl u mnie z rozwalonym ekranem w tsmuxer, tym programem zrobil sie idealnie
wypalam:
Robisz to w nero burning rom (nie nero express).
1. klikasz na projekt DVD-ROM (UDF) - jeszcze go nie otwieraj
2. przechodzisz do zakladki UDF, w opcjach zmieniasz na USTAWIENIA RĘCZNE, nastepnie zmieniasz "Wersja syst. plików" na UDF 2.50
3. Teraz dopiero tworzysz projekt i przerzucasz do niego dwa glowne foldery struktury blue-ray. Nagrywasz i ogladasz.
Zrobilem i nagralem w ten sposob juz troche plyt i wszystko pieknie lata. Tez mam takiego Sony jak Ty.
Jedyny problem z jakim nie moge sobie poradzic to wielkosc blue-ray w stosunku do pliku mkv ktory przerabialem.
Jesli mkv ma 4,37 GB to po przerobieniu w tsmuxer zwieksza sie ona do 4,7 - 4,9 GB, a to juz plyta dwuwarstwowa.
Wycinka napisow koncowych pomaga tylko troche, nadal to 4,5 GB i nadal DL a tak niewiele brakuje ...
Podziękowania autorowi: Sikor30