To to wiem, że im droższe tym lepszekiki napisał:oczywiście - znacznie lepiej robią to droższe modele . A jaką kwotą dysponujesz?
Broń Boże nic nie wyrzucaj. Też mam trochę filmow na DVD. Tydzień temu kupiłem Panasonica BD-80. Wrzucilem na talerz znajomemu R.Wakemana na DVD - był przekonany że to HD. Oczywiscie jest różnica ale przy przekątnej ekranu 37 cali (na większym nie sprawdzałem) jakość z dobrze zrobionego DVD jest fantastyczna. Kamień spadł mi z serca.Max123 napisał:Mam dużo płyt DVD, a po zakupie Blu-raya nie chcę ich wyrzucić.
Czy są modele, które skalują lepiej, które to?
a nie ! nie prawda ! korzystam w wiekszosci z plyt z wypozyczalni i gwarantuje ze sa takiej samej jakosci jak te ktore kupilem... no bo niby dlaczego plyta BD z wypozyczalni mialaby byc gorsza ?! - bo wypozyczona ?!janusz napisał:Np. Mat74 sporo kasy inwestuje w oryginalne płyty BR i w takim układzie nie ma co iść na kompromis, Panasonic 80 może okazać się najlepszym wyborem. Nieco inaczej może być dla osoby która będzie korzystała z wypożyczalni
janusz napisał:Ja długo się zastanawiałem czy warto dołożyć kilka setek i kupić odtwarzacz z wyjściem 7.1. Dlaczego nie kupiłem? Przyn kilka:
- raz już przerabiałem ProLogic, DD, DTS teraz formaty HD, zgadza się różnica jest i to duża, ale w filmachma to dla mnie mniejsze znaczenie. Koncerty tak, ale nawet na DVD nie zdecydowałem się na zakup wielu płyt bo słucham muzyki której nie dużo na DVD o BR nie wspominam (jedynie bardziej znane rzeczy dostałem), sporo mam koncertów z internetu ale jakość jest rózna.
janusz napisał:- do słuchania muzyki najbardziej odpowiada mi stereo, miałem kilka rzeczy w DTS ale traktowałem to jako ciekawostkę, nigdy mnie to nie wciągnęło.
janusz napisał:- nie korzytam ze ścieżek HD w filmach BR gdyż wybierm wersję polską która najczęściej nie jest w HD (kiedyś wybierałem werje z napisami, lepszy klimat, ale jednak czytanie odbiera zbyt dużo z efektu)
janusz napisał:Np. Mat74 sporo kasy inwestuje w oryginalne płyty BR i w takim układzie nie ma co iść na kompromis, Panasonic 80 może okazać się najlepszym wyborem. Nieco inaczej może być dla osoby która będzie korzystała z wypożyczalni i plików z internetu
Gdybyś czytał do końca to byś zauważył, że napisałem: "wypożyczalni i plików z internetu". Może nie potrzebnie napisałem o wypożyczalni i to mogło zmienić sens. Panasonic nie będzie najlepszym wyborem dla osób korzystających z internetu, tak to powinno brzmieć. Jeżeli napisałem nieco chaotycznie , to przepraszam.mat74 napisał:wydaje mi sie ze potrafie jednoczesnie czytac i myslec .... no ,ale moze sie myle ?!
czy mozesz mi w takim razie wyjasnic dlaczego panasonic 80 jest najlepszym wyborem jesli ktos kupuje plyty BD , natomiast lepszy bedzie wybor innego odtwarzacza jesli wypozycza plyty BD z wypozyczalni ?!
naprawde nie rozumiem jaka jest roznica ?!?!?!?!
wedlug mnie ten panasonic jest najlepszym (budzetowym) wyborem dla kogos ,kto nie ma amplitunera z dekoderami HD ! - i kwestia skad bierze plyty nie ma tu najmniejszego znaczenia!
janusz napisał:Kążdy koncert dostępny w sklepie na DVD mam śiągnięty jako obraz płyty, więc jakośc nie różni się od oryginału. Z internetu można jednak ściągnąć znacznie więcej, ale już tutaj jakość jest różna, szczególnie z amatorskich kamer itp.