Koncerty na BD.

vvv

Well-known member
Bez reklam
Lolek to jest już od paru lat bardzo szybko wydają te Płyty 😜
BR z 2016 roku była całkiem Fajnie nagrana i dźwięk jest OK 😉

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Widzisz wcześniej nie interesowałem się taką muzyką :- ) dzięki za info. Duża szansa jest że i to wydanie na cd będzie fajnie nagrane. :)

bramowicz1

Member
Bez reklam
DJ. Bobo - Mystorial Live - 25th Anniversary Tour (2017) Blu-ray

Z innej beczki. Pewnie od dawna już nikt nie słucha Eurodance, a tu z okazji 25-lecia Dj. BoBo zrobił niezły Show.

Pamiętam dyskoteki w latach 90's i jak tam królował, nie byłem zbyt zagorzałym fanem tej muzyki ale to wpadało w ucho:

[youtube]K9CWYsSXHHQ[/youtube]

Trailer:

[youtube]r71L3bqpim4[/youtube]

Od strony technicznej obraz przeciętny bo tylko 17052 kbps, jednak audio zadowalające:

DTS-HD MA 5.1, 48 kHz, 5085 kbps, 24-bit

LPCM 2.0, 48 kHz, 2304 kbps, 24-bit

Screeny:

https://b.radikal***/b27/1801/5d/46883afa650e.png

https://b.radikal***/b30/1801/a5/e2021c3ad0c2.png

https://b.radikal***/b22/1801/29/20e0952be262.png

Ostatnia edycja:

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Bokciu
Było już wałkowane o Schillerach. Obczaj Atemlos albo Sonne one wgniatają w fotel. Ja właśnie wróciłem z Tauron Areny z koncertu Depeche Mode i jestem mega szczęśliwy. Mało jest zespołów, które na żywo można słuchać z bananem na twarzy. Świetne Wokale Gahana i Martina. Bas na klacie. Nie znałem wcześniej listy utworów i byłem miło zaskoczony utworem Stripped oraz solówką Martina w utworze Home oraz na końcu tego utworu publika śpiewająca oooooooOOO, coś pięknego. Jako fun zespołu jestem mega szczęśliwy, ze w końcu udało mi się być na ich koncercie i na pewno jeszcze się na jeden wybiorę!

Niestety są też negatywy, ale tyczą się one cebulaków/publiki. Pełno pijanego chamstwa ( po co to idzie na koncert? )
oraz mega wkurzające barany, latające co chwile, do kibla, po piwo, piernik wie gdzie jeszcze. Nie potrafi się gawiedż bawić 1.5h w jednym miejscu tylko wędrówka. Był to ostatni koncert gdzie stałem na płycie.

Btw
Miałem opisać wrażenia dla armaniga, ale nie chciałem zakładać specjalnego wątku.
Jak ktoś nie widział live Depeche Mode, a lubi słuchać chłopaków to polecam koncercik bo jest rewelka.

Ostatnia edycja:

sentyzibi

Well-known member
Pakolo gratuluję udanego koncertu. A co do publiki, to niestety zdarza się taka wkurzająca wszędzie. Też mnie takie zachowanie irytowało do tego stopnia, że powiedziałem sobie kiedyś " nigdy więcej na płycie". Jednak po jednym koncercie na tzw trybunach i tak wróciłem na następny pod scenę. Na trybunach nie było takiej zabawy. Oczywiście czasem zależy to od zespołu, naszego do niego stosunku emocjonalnego, typu muzyki, czy samego koncertu, albo nawet naszej formy. Ale mimo irytującej gawiedzi wolę jednak na płycie.

Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Sentyzibi
Dzięki. Ja póki co wyleczyłem się z płyty. Idąc na koncert ja chce się fajnie bawić, a nie cały czas być przepychany przez wędrujące stado Januszy pędzących po kolejnego browara, nie mówiąc już o tym, że taki delikwent z kartonikiem, w którym ma pięć piwek pcha się pod scenę i po drodze tymi piwkami oblewa inne osoby... Chyba się starzeję bo dawniej jakoś przymykałem na to oko.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Z wiekiem na pewne sprawy inaczej patrzymy, ale koncert na żywo to zawsze będzie mega przeżyciem dla tych co lubią muzykę. Ja 5 maja ze znajomymi (jak nic się nie zmieni) śmigam na Torwar - Bryan Adams. :) na scenie będzie wymiatał.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Bryan nie moja bajka, ja z chęcią wybrałbym się na koncercik Schillera, mam nawet rodzinie w Berlinie i byłaby opcja, ale odpuściłem. Spędziłem niedawno dwa dni w tym mieście i na pewno nie poszedłbym tam na imprezę masową, szkoda nerwów.

Ostatnia edycja:

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Jeżeli stojąca kobieta w burce i obok policjant z karabinem Ci nie przeszkadza i nie tracisz poczucia bezpieczeństwa to polecam. To długi temat lolek na rozmowę. Bywałem często w Niemczech dawniej i mogę powiedzieć, że ich polityka multi kulti w końcu j....e.

sentyzibi

Well-known member
Chyba się starzeję bo dawniej jakoś przymykałem na to oko.
Pakolo, ja wcale młody już nie jestem i na koncerty chodzę najczęściej z dorosłą już córką. Podzieliłem się tylko moim doświadczeniem jak miejsce na widowni wpływa na mój entuzjazm. Zresztą dalej się irytuję i czasem nawet przeklnę pod nosem, ale szybko zapominam i emocjonuję się koncertem.

Lolek, Adams fajny gość i gwiazda nietuzinkowego formatu od wielu lat i gdyby nie moje plany koncertowe na ten rok, na które zresztą we większości mam już bilety, to pewnie chciałbym go zobaczyć na żywo. No ale nie można mieć wszystkiego, czasem trzeba wybrać niestety i Adams się nie załapał do planu.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Bokciu
Jeżeli chcesz kupić koncerty Schillera to polecam amazon.de

3 poprzednie koncerty kupiłem dla ojca za 38 Euro.

bokciu

Banned
Jeżeli stojąca kobieta w burce i obok policjant z karabinem Ci nie przeszkadza i nie tracisz poczucia bezpieczeństwa to polecam. To długi temat lolek na rozmowę. Bywałem często w Niemczech dawniej i mogę powiedzieć, że ich polityka multi kulti w końcu j....e.

No cóż, chora polityka naszych zachodnich sąsiadów w tej kwestii, już od dłuższegoczasu daje się we znaki mieszkańcom tamtych regionów. Dopiero od niedawna przejrzeli na oczy i pomału zaczynają się przyznawać do błędów.

Dzięki, ale mam już wszystkie trzy, a Symphonię nawet w wersji 4 płytowej :)
Ceny na Amazonie są OK, ale patrząc na to, że jedna płyta to jakieś 12 euro czyli 50zł, nie jest to jakaś znacząca różnica pomiędzy tym co oferują na Allegro. Za Zeitreise zapłaciłem ostatnio 60zł.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Jak ja kupowałem dla siebie Atemlos i Sonne to kosztowały u nas po 130zł... Symphonia jest słabiej zrealizowana, w sensie dźwięk tak nie lata po pokoju, ale mamy gościnnie Midge Ure'a. Gość jest już niemłody, a śpiewa rewelacyjnie:) Oprócz niego jest również Jael i kawałek "Tired" uwielbiam ten utwór i głos laski. Ja te koncerty słucham na okrągło. Świetnie zrealizowane Atemlos, Sonne i Zeitreise w 5.1 i super gra świetlna. O samej muzyce nawet nie piszę bo Schiller to pierwsza klasa.

bokciu

Banned
Symphonia faktycznie zrealizowana najgorzej, ale może to wynika z faktu iż w plenerze...Natomiast same płyty CD, gdyż takie mam do kompletu z tym wydaniem, grają bardzo przyzwoicie.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Niestety nie mam tych CD. Jeżeli słuchasz Muse to polecam BD Muse - Live At Rome Olympic Stadium. Jakość obrazu i dźwięku 10/10. Był nagrywany wyjściowo w 4k.

Ze starszej muzyki polecam O.M.D. - Live - Architecture & Morality & More BD. Obraz daje radę i dźwiękowo fajnie zrealizowany.

sentyzibi

Well-known member
Ze starszej muzyki polecam O.M.D. - Live - Architecture & Morality & More BD. Obraz daje radę i dźwiękowo fajnie zrealizowany.

O tak, przyłączam się do polecania tego wydawnictwa. Bardzo przyjemny koncert. Kiedyś go oglądałem i nawet opisywałem moje wrażenia w tym wątku, tak ze dwa lata temu: http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?p=1225117. To była płyta pożyczona i obiecałem sobie ją kupić przy okazji, ale jakoś zapomniałem.

Do góry