A gdzie będzie ten BASS bo ja słyszę tylko średnie ? Firma mocno nisko-budżetowa a najwięcej płacimy za lakier piano i wygląd. Ten zestaw nawet do KD wymaga SUBA.I proszę nie porównywać do Quadrala to nie ta liga.
Nie pisz też proszę o podbijaniu basu, mniejszych kolumnach i o znaczeniu miejsca br. bo ranisz moją wiedzę i ponad 30 letnie doświadczenie w tej dziedzinie.
Jaki bass, jakie srednie - do czego to sie ma odnosic, bo z powyzszego postu nie wiadomo do czego sie odnosisz.
Jezeli do zestawu fergusona to zestaw zostal tak zaprojektowany, ze za bass odpowiada sub - nie oczekujesz chyba ze z 6cm konstruktor chcial uzyskac pasmo basu?!
Tak ten zestaw wymaga sub, ale nie tylko do KD, on wymaga suba nawet do stereo i to dobrego suba, a moze przede wszystkim dobrze dostrojonego.
CO do porownania z Quadral Quintas 5000 to dokladnie jest ta liga, ten Quadral za 1000 pln w moim przekonaniu w pokoju autora watku zagra nawet gorzej od Fergusona, ale nie dlatego ze to dziadostwo, tylko dlatego ze to za duze kolumny do pokoju, o ktorym mowimy.
Bardzo jestem ciekaw odnosnie wiedzy kolegi i 30 lat doswiadczenia - umieram wrecz z ciekawosci i bardzo chetnie dowiem sie wiecej o doswiadczeniu i wiedzy kolegi a i z mila checia merytorycznie podyskutuje skoro kolega taki obeznany w tych tematach.