Za tysiąc zł to nic nie można ! Nic co w miarę jako tako zagra ! Taka prawda .nawet używany sprzęt ! W tej kwocie przyzwoite to słuchawki można dorwać i na tym koniec . Wiadomo ze każdy pozwolić sobie może na tyle na ile go stać i nie ma co szydzic z kogos kto taka kwota dysponuje ,ale opamiętania troszke życze i w miare relatywnie trafnej oceny swych możliwości a raczej rozsądku z czym i na co się porywam bo w tej kwocie to się obawiam ze to nawet pseudo kino nie będzie.
Tylko głuchy nie zauważy Wierz mi że to zupełnie inna jakość brzmienia. Oczywiście do kina można zawsze podłączyć zestaw np. HK HKTS, gdzie w filmach będzie nieźle, ale jeżeli cenisz dobre kino i w miarę niezłe stereo, to tylko klocki osobne. To jest tylko moje zdanie po odsłuchach innych sprzętów, ale ja mogę mieć większe wymagania co do KD
To nie do końca tak jest. Dla przeciętnego zjadacza chleba plastiki zagrają całkiem ok. Powiem więcej często sam się nabieram na to, że będąc w jakimś salonie sprzedaży i słysząc jak grają zadaję sobie pytanie czy na pewno warto było wydać 3X tyle na klocki.
Jak pamietasz, to podaj przyklad.
Jasne, ze 3x wydana kwota na sprzet, nie bedzie rowna 3x lepszej jakosci. Takie porownania sa bez sensu. Pytanie, jak ten tanszy sprzet zachowa sie przy wiekszej skali glosnosci, czy w salonie jestes w stanie wychwycic niuanse, jaki material to byl, no i oczywiscie istotna jest "wrazliwosc" osoby odsluchujacej na roznice w jakosci dzwieku.
AVR 260 znajdziesz już za 1500zł
Nie stać nas na zakup byle czego by później wymieniać za rok czy naprawiać.
Z tego co pamiętam, były już kiedyś dyskusje na forum dot. tego tematu.
Sprobuj poszukać.