Co powiecie na zastosowanie kondycjonera prądowego który filtruję prąd i zasila podłączone urządzenia
To ciekawe, ale na przykład w żelazkach zauważam odwrotną tendencję. Stare, komunistyczne żelazka miały kable odłączane, a te nowe high-tech nie. I bądź tu mądry.W droższych klockach nie zobaczycie kabla zasilającego wychodzącego z wnętrza obudowy
jedna z najbardziej uznanych firm produkująca kable Transparent Audio zasilanie ma podciągnięte osobną linią z elektrowni ,więc jak widać jakość prądu ma znaczenie i nie są to jakieś fanaberie
Jazda by była jak by padło zasilanie w np Ampku a serwis by stwierdził że to od nieoryginalnego przewodu...który kosztował kilka stówek HE HE![]()
Chciałem Ci w żartobliwy sposób zwrócić uwagę, że obecność odłączalnego przewodu nie przesądza o intencjach konstruktorów.Z żelazkiem to niezbyt trafne porównanie ,niestety "żelazko nie gra"
Sugerujesz, że producent dostarcza takie sprzęty z nieodpowiednimi kablami zasilającymi? Mówimy tu o kablach spełniających wymagania dotyczące obciążalności.Weźmy inny przykład - końcówka mocy np.Krell ,MBL ,BAT - czy jakaś inna ,klocki wyjątkowo prądożerne .Wyobrażacie sobie taki przypadek kiedy zasilane są zwykłym dwu-żyłowym kablem gdzie średnica żyły wynosi 0,5mm2 w najlepszym wypadku 0,75mm2
Na brzmienie ma wpływ, akustyka pokoju, jakość kolumn, elektronika no i oczywiście jakość odtwarzanej muzyki, filmu potem długo długo nic![]()
mam pytanie bo spotkałem się w amplitunerach że mają niektóre po 3 i więjcej wejść na dodatkowe wtyczki takie jak w kontakcje na co to jest?
Stare komunistyczne żelazka były radzieckiego pochodzenia, czyli ze stali czołgowej. Wymieniając kabel wpływałeś na temperaturę grzania, szybkość oraz płynność przesuwania po odzieżyTo ciekawe, ale na przykład w żelazkach zauważam odwrotną tendencję. Stare, komunistyczne żelazka miały kable odłączane, a te nowe high-tech nie. I bądź tu mądry.
Dokładnie tak, ostatnio czytałem jakiś test kabli i pisano o tym. Nawet recenzent napisał, że musiałby zniszczyć kabel by opisac co jest w srodku.Widziałem też takie kable w których wnętrze jest zalane klejem - praktycznie zerowe ryzyko wystąpienia zwarcia
U kacapów to ta czerwień bije po oczach.ja pamiętam że te wtyczki były porcelanowe czy z czegoś podobnego gdzieś mam taki kabel
nasz rodzimy przemysł rozkradli i sprzedali za 1zł w latach 90.
No, no ciekawe, możesz rozwinąć? Nazwiska, kontakty, adresy? Jakieś konkrety w ogóle czy tylko populistyczne kłapanie dziobem?
mało za rządów Wałęsy rozkradli Polskę widać za krótko żyjesz jak nie wiesz za komuny nawet mieliśmy swoja markę samochodu a teraz co nic zero