pc podłączony
a więc kolejno, na codzień używam 19 calowego monitora LCD od Samsunga model SyncMaster 931MP, jest to wysoki model z bardzo dobrym obrazem więc obawiałem się o efekt po podłączeniu pc do telewizora, komputer został podłączony do wejścia d-sub w telewizorze z kartą grafiki Gigabyte GeForce 8800 GTX, wcześniej wyczytałem w instrukcji (str. 34), że telewizor obsługuje format XGA w rozdzielczości 1024x768 i częstotliwości pionowej 60 Hz (czyli inna niż natywna telewizora, a więc inaczej niż napisał black wic! telewizor przyjmuje sygnał w rozdzielczości 1366x768 ale jakośc obrazu pozostawia wtedy wiele do życzenia, telewizor jest przystosowany do obsługi sygnału z pc w rozdzielczości 1024x768!), takie wartości ustawiłem na PC, odległość od telewizora około 2 metry, wszystkie ustawienia obrazu na 0 lub normal, wszelkie "polepszacze" wyłączone
odpaliłem i powiem szczerze efekt znacznie przerósł moje oczekiwania:
- pulpit: czcionki i ikonki wyraźnie zarysowne bez rozmyć i zamgleń, pulpit czarny (taki mam ustawiony) matryca idealnie równo podświetlona dużo lepiej niz w 19 calowym samsungu - bardzo dobrze
- strony www: podobnie jak pulpit wszystko w porządku, zdjęcia ostre i wyraźne kolory bardzo dobre!
- teraz czas na najlepsze gra Need For Speed Carbon rozdź 1024x768, wszystkie ustawienia grafiki max i ogromne, miłe zaskoczenie, naprawdę nie spodziewałem się takiej jakości, obraz płynny, zero smużeń, świetne kolory i głębia, doskonała ostrość!
dla mnie ,ale pamiętajcie, że to subiektywna ocena, telewizor doskonale współpracuje z PC!
teraz pora na podłączenie xbox 360 po component, wyniki pewnie dopiero jutro
w razie potrzeby chętnie odpowiem na pytania przez telefon, nr na priv
pozdrawiam