yapi napisał:
Ciekawe jak X 70 wyświetla szybkie, dynamiczne sceny, np mecze?
Lecąca piłka jest okrągła i nie ciągnie za sobą ogona niczym kometa, jeżeli o to pytasz. Pod tym względem ten telewizorek spisuje się nieźle.
yapi napisał:
Wozim, może jako długi użytkownik X 70 mógłbyś coś jeszcze napisać o plusach i ewentualnych minusach tego LCD.
Nię będe dużo pisał o plusach, bo całą noc bym ten elaborat płodził.
Tak jak obserwuję rynek LCD, to wydaje mi się, że podstawową zaletą tego telewizora jest to, że ten model dość wolno się starzeje. Technologia nie stoi w miejscu...Prawdopodobnie, gdybym miał podjąć decyzje ponownie, to byłby nadal na mojej liście.
Ograniczę się do małych rzeczy, które cieszą:
- dobrze pomyślane "prowadzenie" kabli - z boku, bardzo wygodny dostęp. Wszystko zamknięte pod klapką - pełna elegancja. Z jednym wyjątkiem, o którym później.
- bardzo dobry pilot. Elegancki, dobrze intuicyjnie rozplanowany. Rozmiar w sam raz. Dla mnie to dość istotna sprawa.
- bardzo dobry Picture and Picture. Wygodny system przełączania źrodeł sygnału i dźwięku pomiędzy oknami. Jak go kupowałem to wyróżniał się pozytywnie na tle konkurencji.
- dość dobry dźwięk z wbudowanych głośników. Ten TV ma podbicie basów (MaxxBass) i jak na takie małe gwizdki całkiem nieźle się to spisuje.
Wady:
- usytuowanie gniazd HDMI. Są usytuowane gdzie indziej niż pozostałe i by się do nich dostać trzeba się nagimnastykować.
- współpraca z PC opisana wyżej. 1024x768 (DSUB) przy matrycy 1366x768 pozostawia dla mnie pewien niedosyt, ale to w końcu telewizor a nie monitor.
na razie tyle. jak coś jeszcze sobie przypomnę to dopiszę. Pytajcie o konktretne sprawy, to może coś jeszcze wyniknie