Witam,
Jestem kilka dni po zakupie JVC42V80 - moim zdaniem rewelacja
Kupiłem po przezentacji, która zamówiełem sobie własnie na forum. Uwazam ze jest to najlepszy sposób na odpowiedni zakup a nie jakies chodzenie po MM, Saturnach czy jeszcze innych dziwnych sklepikach gdzie sprzedawcy wiedzą niejednokrotnie mniej od nas

wybierałem miedzy:
Sharp LC42XL2
JVC 42v80
Pioneer 4280D
Sharpa odrzuciłem dosyc szybko - czarny kolor był zielony i przy sygnale SD z kablówki UPC nie radział sobie za bardzo (przy HD z PS3 było OK)
wybór miedzy JVC a plazma Pioneera mimo ze nie FullHD był tak trudny ze spedziłem chyba ze 2 fodziny na przełączaniu kombinacjach itp rzeczach aby dokonac wyboru

Zdecydowałem sie na JVC bo mam wrazenie ze lepiej sobie radzi z ruchem (moze te 100Hz tak widac) dodatkowo ma fajny moduł skalowania SD 4:3 do 16:9 co pomaga w oglądaniu standardowego sygnału z naziemnych anten.
Sygnał HD z PS3 - nie mam zastrzeżeń rewelacja - głębia kolorów super, kontrast takze bez zastzreżeń - jestem zadowolony
(jedyny minusik ale to dotyczy wszytkich lcdków to kolor czarny jest taki jakis świecacy widac to było w momencie kiedy obok siebie stał JVC i Pioneer - plazma ma bardziej czarny swój czarny

jak wyniosłem plazmę to moj czarny w JVC tez stał sie czarny

)
jak są jakies pytania to smiało dopiero sie ucze i testuje
pozdrawiam
http://www.ceneo.pl/877635