Był u mnie na prezentacji, wraz z kuro 50", oraz sharpem xl1e 52". Co do prezentacji to mam sporo zastrzeżeń, ale to nie miejsce na pisanie o tym. W każdym razie co do tv, to na moje oko (i moich rodziców
) przegrywa z xl1e. Na ekranie były widocznie większe mrowienie na ostrych przejściach kolorów, oraz czerń
ogólnie wydawała mi się gorsza. Niestety moja opinia opiera się tylko na obrazie SD z satelity, bo innego nie miałem możliwości zobaczyćna prezentacji.
Ale to i tak nie ma znaczenia, bo moim zdaniem te wszystkie LCD to kupa przy kuro, odkąd zobaczyłem je oba przy pioneerze to nie mam już żadnych wątpliwość nt. przewagi plazmy. To poprostu nie ten sam obraz! Ta czerń, te kolory, te kąty widzenia! Różnica jest poprostu niesamowita moim zdaniem. Niestety na kuro full-hd mnie nie stać, ale dla tego obrazu stwierdziłem, że rezygnuje z full-hd i już za tydzień zawiśnie u mnie na ścianie pdp-508xd
A z ciekawostek to powiem wam jeszcze, że dzień przed prezentacją pan kiki zapewniał mnie przez telefon, że ten jvc powinien się koniecznie pojawić na prezentacji, bo oglądali go (to był dzień w którym dopiero dotarł do ich firmy)
i wszyscy pracownicy stwierdzili, że wyświetlany obraz przebijał wszystkie inne tv, łącznie z pionkiem. To się nazywa rozbieżność zdań