Witam, planuje zakup jakiegos fajnego zestawu kina domowego 5.1 (moze byc tez 7.1-spogladajc w przyszlosc, moze jakies filmy, gry beda to wykorzystywaly) do kwoty 3500zl, ktory to bedzie gral w pomieszczeniu o wymiarze ok. 22m2 (w bloku), nie jestem jakims melomanem ale lubie czysty dzwiek, dodam ze planuje podpiac zestaw rowniez do konsol (ps3, xbox360 itp.), zalezy mi zeby zestaw gral dobrze w systemie 5.1 (7.1) jaki i w stereo, przegladalem oferty i spodobaly mi sie kolumny Jamo S606 (wizualnie) tylko nie wiem czy potrzebny jest dodatkowo subwoofer, podobno kolumny same sie "nie zle bronia", byc moze to nie jest najlepszy wybor do tej kwoty,a ze jestem w tym temacie zielony wiec prosze o pomoc w doborze kolumn oraz amplitunera (milo by bylo jak by posiadal wi-fi oraz usb, choc moge poswiecic te rzeczy za cene lepszego dzwieku, ale z HDMI raczej bym nie rezygnowal, wydaje mi sie ze w dzisiejszych czasach raczej to niezbednik... za pomoc wielkie dzieki.
Ps. dodam ze zestaw glownie bedzie wykorzystywany do filmow, gier
ps2. i do czego jest potrzebne 1080p w amplitunerze? wiem ze to rozdzielczosc wykorzystywana w tv, grach itp. ale w amplitunerach? przeciez ampli dekoduje tylko dzwiek (dts,Dolby ProLogic II itp.) a nie obraz, chyba ze sie myle