Witam , chciałbym się z Wami podzielić moimi odczuciami po zakupie sprzętu
Onkyo 606 + jamo 606 HSC3. Poczatek był trudny
Podłączanie kabli, prowadzenie ich w mieszkaniu itd. Kable są takie Fronty : 2x4mm2 (OFC) + central i surr 2x1,5mm2 (OFC). DVD ( pioneer dv410) podłaczony do onkyo kablem HDMI. I dalej do telewizora HDMI. I wiedząc ze należy wykalibrować głośniki, z premedytacja chciałem sprawdzić czy to jest prawda, że to ustawienie jest konieczne. I zapewniam WAS ze jest
Dzwięk był taki troszke płaski, bez wyrazów, byłem rozczarowany. Nawet zastanawiałem się czy był to dobry zakup. No i zrobiłem to autoustawiania, wszystko wykryte jak należy, bez błędny odczyt odległości. I powiem tak, teraz to zaczęło brzmieć , ja lubię troszkę więcej basu ( a nie mam subwoofera) wiec podkręciłem na +4 Bass.
W KD zestaw sprawdza sie doskonale, odczucie rzeczywiście jak bym był w filmie. Dźwięk biega dookoła człowieka czadowo.
W muzyce stereo jest troszkę inaczej, delikatne mruczenie bassu , ciepłe soprany. Czesto słucham muzyki z mp3 i nie czuje się ze jest to skompresowany sygnał, moze dlatego ze AV go troszke podkreca.
Tutaj chciałbym również podziękować Blacknija bo po długich negocjacjach wybrałem ten sprzet. I było warto. Jeszcze muszę dodać, bardzo mi sie podoba w tym modelu onkyo (nie wiem jak jest w innych), to że można dostosować pilota do wszystkich sprzętów. U mnie pilot obsługuje TV, DVD. No nie zawsze wszystkie funkcje są dostosowane ale większość działa.
POLECAM GORĄCO
)