Jakiego kupić LCD? Jeśli ktoś nie wybrał jeszcze marki

KTóRY BYś WYBRAł LCD ?

• Total voters
    0

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Z tych dwóch 55mled85 ma większą ilość stref.
Jest nowszym produktem.
Obydwa masz w specjalnej ofercie dla członków forum z pakietem gratisów o wartości 500 zł
Kiedy planujesz zakup ?

Patryk22

Member
Panowie niestety mojego teścia telewizor TCL55C635 oddany do serwisu po 1,5 roku działania i niestety oddają gotówkę (wątek z usterką w temacie o C635 w przybliżeniu niewielka strefa zaczęła mocniej świecić). Teść był zadowolony z TV a wnuczki miały smart tv. Teraz trzeba coś podobnego kupić lub w przedziale cenowym czyli jakieś 2.5 tyś. Jeżeli warto dopłacić do 55MQLED85 to może coś takiego? Co proponujecie do 2.5 tyś. lub z niewielką dopłatą aby był przynajmniej nie gorszy od C635. Nie musi być TCL ale ta firma daje dużo za niewiele kasy w porównaniu z innymi firmami.

xymar

New member
Cześć,

Trochę naczytałem się recenzji i nie mogę się zdecydować miedzy 3 telewizorami.
Dwa są z podobnej półki cenowej, zastanawiam się czy opłaca się dopłacić do LG ( OLED )

TCL 65MQLED85 - dużo dobrego nasłuchałem się o tym modelu i pierwotnie to właśnie jego chciałem kupować
SAMSUNG QE65QN85D - mam soundbar samsunga wiec na plus możliwość q symphony
LG 65B46LA 65 - trochę droższy ale jednak OLED, nie jestem do systemu przekonany webos

Zakup będzie realizowany w połowie grudnia. Zastosowanie naprawdę szeroki : TV,STREAMING, FILMY, w przyszłości również konsola.

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Mam Oleda serii B, starszy model. Co do systemu Webos - są wszystkie aplikacje VOD typu Netfix, HBO MAX, Prime Video. Skyshowtime itp, Nic raczej nie brakuje, przynajmniej z tych, które używam, działa OK. Z telewizora jest zadowolony, ekran Oled robi robotę, polecam.
TCL MQLED85 w wersji 75 cali kupił członek rodziny. Jest z niego zadowolony. To miniled. Nie jest to Oled, jednak czerń jest OK. Generalnie wszystko śmiga.
Co do Samsunga się nie wypowiem, nie widziałem go w akacji na żywo.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Qled 43C655 będzie i na działkę i do Netfilxa - extra.
Dla członków forum za 1400 zł z pakietem gratisów dodatkowo o wartości 500 zł .

mariusz.h.w

New member
Cześć szukam jakiegoś w miarę budżetowego telewizora do jakiś 2k. Minimum 55 cali, ostatnio Philips okazał się porażką. Czy model UE65DU7192UXXH będzie ok? Czy można znaleść coś lepszego w tych pieniądzach.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Masz dobry model 55C655 z pełnym wyposażeniem led, na matrycy VA., w specjalnej ofercie.
Plus pakiet gratisów dodatkowo dla członków forum.

bykmark

New member
Cześć
Temat wyboru TV powraca bardziej sprecyzowany.

1. Jak duże jest pomieszczenie, w którym ma być telewizor? Ponad 16 m2 – na szer. 3,7 ma być, po prawej stronie)
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3-4 m.
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2-4 osoby
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? W większości przypadków na wprost.
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Raczej będzie wisiał na ścianie
6. Jak słońce świeci w pokoju? Po prawej stronie ekranu mamy skierowane na południe okno podwójne z drzwiami balkonowymi z plisami
7. Jaki masz obecnie telewizor? Philips 50PUS7303/2, Sony – stary poczciwy 32”
8. Co chcemy, aby telewizor posiadał? raczej idę w mini LED i porządny system operacyjny
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? – sygnał naziemny lub intenet
10. Jakie urządzenia? Nie wykluczone DVD , może albo rzadko konsola XBOX
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 2-6
12. Czy zdarza się, że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? Nie i tak - siatkówka
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Film,
14. Czy zamierzasz surfować po internecie? Tak,
15. Czy zamierzasz grać w gry -  Rzadko albo wcale?
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 2-4
12. Czy zdarza się, że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? Nie
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Film,
14. Czy zamierzasz surfować po internecie? Tak, fil
15. Czy zamierzasz grać w gry -  Rzadko albo wcale
16. Preferencje co do marki? Tu będzie długo:
Może Philips ze względu na Ambilight ale od wielu osób słyszę że ich system operacyjny (chyba Saphi) to porażka – przycina się, zacina; może Sony, ale nie pogardzę Philips czy Samsung.
TCL czy HISENSE to dla mnie zagadka jak sprzęt z Lidla - tydzień, dwa miesiące, rok a może 2 lata i 3 miesiące i trzeba kupić nowy TV :) Raczej nie mam faworyta ale muszę być konkrety
17. Preferencje co do wielkości? 65 cali.
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Powolny interfejs, problem z podłączeniem z laptopem, smartem, aby oglądać zdjęcia/filmiki, cienka przetwornica antenowa ( lepszy obraz mam na Sony niż Philipsie)
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczorami lub po południu tylko wolne weekendy
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? do 5000 zł a jeśli będzie mniej ciut więcej nie obrażę się
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu? Rzadko, dlatego szukam coś na dłużej niż 5 lat a nawet 10 lat jeśli to możliwe
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych? Średnio do słuchania muzyki i filmów
23. System? Preferuje raczej Google TV

Propozycje z różnych sklepów i źródeł:
Sony KD65X85LAEP 65”LED 4K 120Hz Google TV
Sony Telewizor SONY XR-65X90L 65" LED 4K 120Hz Google TV

Samsung QE65Q80D QLED 4K 120Hz Tizen TV
Samsung 65LS03D Tizen TV
Samsung QE65LS03DAUXXH Tizen TV
Samsung QE65LS03BG Tizen TV
Samsung Neo QLED 4K QNX1D QE65QNX1DATXXH

Philips 65PML9059 MINI LED

Hisense 65U7NQ MINILED VIDAA
Hisense 65U8KQ MINILED VIDAA

TCL 65MQLED85 MINILED Google TV

Co doradzicie?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To co opisałeś i przy Twoich preferencjach to Zdecydowanie Ostatnia propozycja- 65Mqled 85 za 4399 zł z pakietem gratisów dodatkowo o wartości 500 zł .

Do góry