vidal
No tak odległość wskazuje na 65", ale najtańszy Oled 65 Hitachi to koszt 6499 zł .
Czy warto dopłacić ?
Zdecydowanie tak.
Jeśli bez dopłaty to masz :
Philips 65Pus 8303 za 4999 zł
Sharp 70UI93 za 4199 zł + drugi telewizor gratis
TCL 65 X 2 za 4399 zł
Wszystkie modele z pakietem gratisów.
Dzięki za sugestie. Nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale poszedłem do 2 różnych wiodących elektro-marketów i zachwiali tam trochę moimi przekonaniami.
Do tej pory uważałem, że jeśli jest budżet, to musi być OLED. O ile można wierzyć poradom z marketów, to sprawa nie jest tak oczywista i należy wziąć pod uwagę więcej czynników. Wyszło na to, że jeśli nie jest się kinomanem (a nie jestem), a telewizor będzie stał w jasno oświetlonym pomieszczeniu (a będzie), to warto rozważyć porządny LCD.
Z jakichś powodów istnieją telewizory LCD w cenie OLEDów, a nawet droższe, więc w sumie logiczne, że mają swoje zalety i zastosowanie.
Stanęło na tym, że SONY KD65XF9005 może być odpowiedni dla moich potrzeb. Jakbyś to skomentował? Być może nie poleciłeś tego modelu tylko dlatego, że przekraczał budżet który określiłem (nie mieściło mi się w głowie wydanie 6000zł na LCD). Obejrzałem sprzęt w akcji i również robi wrażenie. Także niby wiem więcej, a jednak mniej.