Witam, mam podobną sytuację jak Pan szparag

1. Pomieszczanie w którym ma stać telewizor: pokój ma ok 17m2 ale tv będzie stał w kącie we wnęce
2.Jak słońce świeci w pokoju? Spore nasłonecznienie, okna wychodzą na stronę południowo-wschodnią (mam plisy w razie czego)
3.Preferowana technologia: Zaciekawiła mnie technologia matryc VA, z tym że w moim przypadku kąty oglądania mogą być dość duże
4. Matryca błyszcząca czy matowa? raczej mat
5.Rozdzielczość: 4K,
6.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2m - 2.5m
7. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1 - 4
8. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Raczej na wprost, ale chciałbym aby obraz był dobry także pod kątem <140stopni
9. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Stać
10. Jaki masz obecnie telewizor? brak
11. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? PC, aplikacje typu YouTube, Netflix itp
12. Wifi: tak - koniecznie
13. Czego nie lubisz w telewizorach? niskich kontrastów .. chyba w sensie lubię kiedy czarne jest czarne, dlatego interesuje mnie matryca VA
14. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 2-6
15. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? nie
16. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? filmy, gry
17. Czy zamierzasz serfować po Internecie? przez PC
18.Preferencje co do wielkości? 55
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? raczej popołudnie lub wieczór
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? chciałbym się zmieścić do 2500,- ale znalazłem Samsungi z serii 80 do którego mógłbym dopłacić jeśli warto - tylko boję się że rzeczona matryca VA nie sprawdzi się w moim przypadku
21. Preferencje co do marki? LG/Samsung
Mam taką sytuację w pokoju:
Osoba siedząca przy ścianie będzie widziała ekran pod kątem ok 135 stopni. Ale w praktyce kąty oglądania nie powinny przekraczać 100 stopni.
Z racji umiejscowienia, prawdopodobnie odpada też ambilight.