Cześć
Kolejny raz przymierzam się do kupna tv i tym razem raczej dojdzie do skutku
1. Pomieszczanie w którym ma stać telewizor. około 18m2
2.Jak słońce świeci w pokoju? Okno jest od wschodu ale oglądam raczej po południu lub później
3.Preferowana technologia: Nie mam.
4. Matryca błyszcząca czy matowa? Nie mam zdania
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? około 3 m.
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? Najczęściej pewnie 1
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Raczej na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Początkowo chyba stać ale docelowo trafi chyba na ścianę choć niedługo będzie remont pokoju i wyjdzie w praniu
7. Jaki masz obecnie telewizor? Samsung UE40ES6100
8. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Głównie ps4, jakiś Netflix lub HBO. Tv może kiedyś ale na początku raczej nie
9. Wifi: Dobrze by było ale kabel też chyba nie byłby problemem
10. Czego nie lubisz w telewizorach? Ścinek, długiego ładowania itp
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? Cieżko powiedzieć. Czasem pewnie cały dzień a czasem pewnie przez tydzień nie byłby włączany
12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? Pewnie czasem tak
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Najwięcej czasu pewnie to będzie PS4, streeming, kiedyś może tv, filmy z komputera
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? Od tego mm komputer i telefon więc jeśli już to jakoś sporadycznie
15. Preferencje co do marki? Nie mam żadnej ulubionej.
16. Preferencje co do wielkości? 55 cali
17. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczorami
18. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? ok. 3 tys zł
19. BT - Może być ale nie kosztem jakości obrazu
TV mam zamiar kupić głównie do grania na konsoli i oglądania netflixa lub hbo. Rozmiar 55 i raczej nie większy. Pokój ma około 18m2 ale jest prawie kwadratowy więc odległość od tv do kanapy lub fotela max pewnie trochę ponad 3m. Najchętniej kupiłbym pewnie oleda ale ze względu na inne wydatki nie wyciągnę raczej z portfela 5,5k. Zależy mi przede wszystkim na dobrej współpracy z konsolą. Fajnie gdyby sam system też dawał radę i nie mulił ale w razie czego to rolę systemu przejmie konsola.