Byłem wczoraj u nas w sklepie oczywiście jak zwykle prawie nic nie mieli ... ale były panasony ... sygnał mieli puszczony po analogu i nie wiem dlaczego na każdym z nich obraz był straszny z na innych tv'kach dużo lepszy na dziś sie umówiłem żeby protestować może to tylko kwestia ustawień ... (a i czy ten telewizorek posiada Automatyczna kontrole głośności ?? i czy chodzi na tym panasonie N telewizja ??)
Odp.1
A model LX70P był w tym sklepie?? Czy też starsze modele ze słabszą matrycą? Pamietaj, że wszystko sprowadza do odpowiedniego skalibrowania obrazu w każdym TV. W sklepie ładnie chodzą Samsungi, bo mają włączony tzw. tryb sklepowy, żeby urzec klienta
W takim trybie jednak w domu nie da się oglądać, bo oczy wypali
(ustawiony bardzo wysoko kontrast, otrość, podświetlenie matryce i te "cukierkowe" kolory bleee). Jeśli masz możliwość w tym sklepie to pobaw sie ustawieniami obrazu w TV, podłącz go pod DVD i pod jakiś sygnał HD np. N-kę jeśli mają na sklepie.
Panasonic nie posiada automatycznej kontroli głośności.
Telewizja "N" na nim chodzi oczywiście, przez RGB, component oraz HDMI. Z tym że poprzez HDMI w trybie DVI (bez dzwięku - dzwięk podajesz przez 2 czincze) bo Operator "N" nie ma jeszcze softu do najnowszego modelu Panasa.
A swoja drogą dlaczego nie LG .... pytam mimo pewnego zdecydowania na Panasona ..... z tego co wiem Ly-Gy maja jeden z lepszych serwisów gwarancyjnych wiem bo znajomy pracuje w takim serwisie
... a jak wygląda sprawa z panasoni'kiem .. i sprawa stara jak świat jak tarkuója ... walnięte pixele
Odp. 2
Panasonic daje 2 lata gwarancji na tego TV LCD. Niestety nie wiem jak traktują walnięte pixele. Pamietaj, że w ciągu kilku dni od zakupu masz możliwość zwrotu towaru bez podania przyczyny zgodnie z prawem konsumenckim.
A może
Sony 32V2500 ... ??
Odp. 3
Jeśli chciałbyś Sony, to polecam najnowszą wersję 32 cale D3000. Kupowanie starszych modeli mija się moim zdaniem z celem. Pamiętaj, że słowo "tanio" rzadko idzie w parze z "jakością", zwłaszcza jeśli chodzi o TV LCD.
Co do LG, to po prostu nie mam przekonania do tej firmy w branży TV LCD.
Pamiętaj, że wybór należy do Ciebie. Sam oceń, który TV "chodzi" najlepiej, jaki TV podoba Ci się najbardziej i podejmij decyzję
Pozdrawiam