Jeden woli ogórki , drugi ogrodnika córki.
Miałem kiedyś same modele Panaonica w domu i byłem zadowolony - hejterzy nie dopuszczali już wówczas, przez lata długie miałem Sharpy Quatrony z Japonii i byłem zadowolony chociaż hejterzy widzieli lepiej.
Teraz ma Philipsy i jestem mega zadowolony - co z tego jak wszechwiedzacy zawsze wiedzą lepiej. Najlepiej jakbym płakał w rękaw...
Ludzi kupują TCLa , kupili i będą kupować.
Jedynie TCL miał przyrosty powyżej 10 % stanowiąc 3 siłę na świecie.
I myślisz, że ci ludzie są głupi ? Są otumanieni, są z nakazu zakupu.
Nie, każdy kupuje to co chce.
HDR- nie lubię, bo to sztuczny wydumany system , który jak wejdzie FRC - pewnie zniknie jak kamfora.
Masz rację nie u każdego musi grać Philips i TCL.
Dziś sprzedaliśmy kilkanaście oledów LG C8 , Oled Loewe, Samsungi 55 i 65 MU7052, TCLa ( sorry) i Philipsy Oledy i Qledy ( sorry), Sony XE8505
Więc nie jest ta źle jakbyś to czarno chciał widzieć.
Niech każdy wybiera co uważa, nic na siłę.
Jesteś zadowolony z Panasonic- super !
Daj innym cieszyć się z ich wyboru.
Panie Krzysztofie z całym szacunkiem dla Pana ale wypowiedzi Januszy i Grażyn na ceneo porównuje Pan do profesjonalnych testów. W życiu nie wydałbym kwoty 5k na tv polecany przez jakichś randomów z ceneo...
Jeśli ten philips byłby w tej kwocie lepszy od sony to dawno byśmy o tym wiedzieli bo byłby na różnych portalach polecany a ciężko znaleźć wiarygodne recenzje czy testy dotyczące tego tv.
Co do TCL to w zeszłym roku zawojowali usa modelem p607 p405 i trzeba przyznać, że to rewelacyjne tv w tych cenach ale tylko te na rynek usa bo modele na europe to kastraty.
W tym roku dali ciała z kontrolą jakości do tego stopnia iż amazon wstrzymał sprzedaż tegorocznego modelu tj. R617 i R615 do wyjaśnienia sprawy.
Na dzień dzisiejszy, jeśli Philips pus7303 okaże się naprawdę spoko to jedyny tcl jakiego na siłę można by polecić na rynku europejskim czyli c7006 nie ma racji bytu do 3k
Tcl spoko, firma jak każda inna ale jeśli chcą zawojować rynek eu to niech wypuszczą dobre tv w dobrych cenach i założę się, że wtedy same się obronią - tak jak to bylo z p607.
Dobre tv same się bronią i nie potrzebny żaden martketing i wmawianie ludziom, że czarne jest białe a białe jest czarne.
Oczywiście to tylko moja subiektywna opinia wyrobiona na podstawie wielomiesięcznej analizy obecnego rynku tv i nie każy musi się z nią zgadzać. Pozdrawiam
Ps. Co ma FRC czyli frame rate control do HDR czy Dolby Vision to ja już nie wiem.
Frc to nie jest nowa technologia przecież, gsync czy freesync istnieją już kawał czasu, nikt tutaj koła na nowo nie wymyślił -tylko aplikują to do tv.
HDR i Dolby Vision to technologia która nie zniknie jak 3D ponieważ w przeciwieństwie do tego ostatniego wnosi coś nowego i efektownego a producenci tv mogą co roku mamić klientów jeszcze jaśniejszym panelem i tego nie odpuszczą.