1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 28m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? na wprost 80%, pod kątem 20%
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć? na początku stać (tymczasowo) później wisieć
7.Jaki masz obecnie telewizor ? samsung UE40ES6340
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? możliwość instalacji aplikacji hbo go, youtube
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? laptop hdmi, soundbar jbl 3.1 (ARC)
10.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 2-3
11.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? obojętne
12.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? seriale, bajki na youtube xD
13.Czy zamierzasz serfować po internecie ? nie
14.Czy zamierzasz grać w gry? rzadko nVidia shield tablet lub laptop Alienware przez hdmi
15.Preferencje co do marki ? nie mam
16.Preferencje co do wielkości ? 55"
17.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Nierówna jakość obrazu (np super dynamika a mega słaba czerń itp) szukam równego średniaka
18.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorem
19.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup 3000 zł ale wolałbym się zmieścić do 2500 zł aby starczyło na soundbara
20.Czy telewizor ma mieć 3D? nie
21. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? tak (jeżeli zrobi to ktoś za mnie bo zupełnie nie wiem o co kaman
Na TV będą lecieć tylko YouTube i HBO GO, rzadko jakieś filmiki prywatne puszczane przez hdmi z lapka lub kamery. Jak pisałem wyżej w ciągu dnia 1h bajek i wieczorkiem 1h serialik lub 2h filmidło (albo dwa serialiki xD).
Szczerze, to najlepiej gdyby nie było to 4k tylko porządne FullHD, nie potrzebuje też bajerów w stylu wifi i BT. Zwykły Smart z przyzwoicie pracującym Youtube i możliwością instalacji HBO GO.
Myślałem o TCL z serii P60 ale tak bardzo luźno, miałem ciężki rok i jestem zupełnie zielony aktualnie w TV co za ile i o co chodzi.
Jak wynika z funduszu nie szukam kosmosu i wymagania takie se, ale chętnie kupie coś przyzwoicie przyzwoitego ;P