Witam wszystkich, potrzebuje porady co do kupna tv, a konkretnie 2 telewizorow dla rodzicow.
Pierwszy ma stac w duzym pokoju, Siedzi sie ok 3-4m od tv. Oglada przewaznie 1-2 osoby, przy roznych okazjach rodzinnych grono sie powieksza. Siedzi sie na wprost odbiornika. Okna sa z lewej strony, ale to chyba nie ma duzego znaczenia. Tv bedzie stal na stojaku. Obecnie stoi stary tv grundig. Z racji tego, ze tv bedzie dla rodzicow nie sa wymagane szczyty technologii, odtwarzanie filmow/zdjec z USB i to chyba tyle. Do tv podlaczony jest dekoder HD z Vectry. Co do matryc oraz marki to nie ma znaczenia, wazne zeby to nie byl "no name". Glownym kryterium jest dlugowiecznosc TV. Najczesciej ogladana jest telewizja informacyjna oraz kanaly przyrodnicze. Wielkosc to max 43". Kwota to 2000-2500. Oczywiscie przy duzo lepszym modelu moglbym naciagnac budzet.
Drugi telewizor bedzie stal w malym pokoju. Siedzi sie ok 2m od TV. Telewizor dla mamy ma miec max 32". Siedzi sie na wprost, okna po lewej. Do tv bedzie podlaczony dekoder HD z Vectry. Oglada glownie seriale. Odtwarzanie filmow/zdjec z USB bedzie preferowana funkcja. Podobnie jak przy pierwszym tv, nie mam preferowanych marek czy matryc. Kwota to 1000. Nie wiem czy to nie za malo, ale moja mama na pytanie jaki chce tv powiedziala, za ma byc nie za drogi, prosty w obsludze i ma dlugo dzialac. Tak wiec zero szczegolow.
Za pomoc z gory dziekuje. Telewizory beda pewnie kupowane w markecie RTVeuroAGD, pracuje tam czlonek rodziny. Skorzystalem kiedys z pomocy tego forum i jestem bardzo zadowolony z udzielonych mi rad i pomocy. Teraz tez nie mam watpliwosci, ze taka pomoc otrzymam.