Podnoszę temat
Widać kolega KIKI jest b. zajęty nowymi testami, bo zamilkł totalnie i nic a nic nie chce nam pomóc.
Przeglądałem różne opisy i testy i coś mi się wydaje, że bez 3D i "wodotrysków" nie da się kupić nowego porządnego TV. Czy kolega KIKI zgodzi się ze mną. Trudno - siła wyższa, więc niechby już był z tymi wszystkimi "bajerami". Tylko jaki do moich warunków?
Proszę o pomoc w wyborze TV LED ECO.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? - 16 m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? - w lini prostej 3,5 m; sporadycznie z lekkiego kąta 2,5 m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? - dwie
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ?- patrz punkt drugi
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? - wisieć ew. stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? - okna wychodzą na południowe i zachodnie niebo. Słońce kątem oświetla przód, bok i tył TV.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? - CRT Sony 32" 100Hz
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ?- priorytetem jest doskonały obraz. Wygląd - najlepiej "slim", wąska ramka lub jej brak byłaby na plus.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? - obecnie kabel UPC. Rozważam "N" (południowe niebo).
10.Jakie urządzenia ? - Od kolegi b.........a amplituner HK 165 lub 265 oraz Blu-ray
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? - 10 godz.
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? - bez znaczenia, aczkolwiek matowa ładniej się prezentuje.
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? - filmy, koncerty z DVD i BD.
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? - nie
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? - nie
16.Preferencje co do marki ? - brak
17.Preferencje co do wielkości ? - 42" - 50"? Myślę o złotym środku, czyli 46" - 47". Wystarczy?
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? - brak głębokiej czerni, nierównomierne podświetlenie matrycy, efekt "smużenia".
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? - głównie po południu i wieczorem
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? - 4,5 tyś
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? - nie
Posumowując.
Nie zależy mi na TV z "wodotryskami" typu: internet, wifi, widgety, Ipla, Iplex VOD, USB, 3D, SD. Do tych celów mam laptopa 17,3", a 3D w kinie. Zależy mi na bardzo dobrej jakości obrazu i energooszczęności (to z racji długiego i częstego oglądania).
Dziękuję za pomoc.
Widać kolega KIKI jest b. zajęty nowymi testami, bo zamilkł totalnie i nic a nic nie chce nam pomóc.
Przeglądałem różne opisy i testy i coś mi się wydaje, że bez 3D i "wodotrysków" nie da się kupić nowego porządnego TV. Czy kolega KIKI zgodzi się ze mną. Trudno - siła wyższa, więc niechby już był z tymi wszystkimi "bajerami". Tylko jaki do moich warunków?