Ostateczny wybór
Po wielu miesięcznych obserwacjach i prezentacjach w marketach, zastanawiam się nad zakupem LCD Sony KDL 40X 2000 który według mnie, na sygnale SD ma bardzo dobry odbiór czerń i biel natomiast nie wiem jak Sharp XD1 46 na sygnale SD (Cyfra+) tuner Dreambox 7000 ponieważ w marketach w Wielkopolsce nie spotkałem tego modelu, więc trudno teraz podjąć mi decyzje odnośnie zakupu, w/w modeli, nie interesuje mnie tak wielkość matrycy 40' czy 46', ale wolał bym 46', jak elektronika zastosowana w w/w modelach spełnia oczekiwane i wymogi:
1. Smużenie obrazu
2. Kolory
3. Kontrast
4. Czerń
5. Biel
6. Odbiór sygnału SD przy modelach FULL HD.
Kiedyś zastanawiałem się nad modelem Samsung 46F71B, ale po obserwacji tego modelu i smużenia w trakcie dynamicznych wyświetleń obrazu ruchomych stwierdziłem, iż ten model mimo zastosowania FULL HD wypada z gry. Prędzej skusił bym się na zakup modelu 40M71B choć nie jest FULL HD, ale ma 100Hz to z obrazem SD radzi sobie najlepiej z modeli oferowanych przez firmę Samsung. Chociaż nie wiem jak model 40M91 led radzi sobie z sygnałem SD.
Proszę o poradę co wybrać teraz i przyszłościowo Sharp 46 XD1 (na forum użytkownicy tego modelu skarżą się na buczenie przy wyłączonym dźwięku czy to jest dokuczliwe tylko przy pierwszych partiach tego modelu i czy występuje to nadal w dostarczanych w Polsce seriach) lub wybrać Sony KDL 40X 2000, albo Samsung 40M91.
Proszę o opinie w/w modeli samsung 40M91, Sharp 46 XD1, Sony KDL 40X 2000. Z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich użytkowników.