Przedłużona gwarancja SONY
Tomek Koko napisał:
Tylko pytanie co czy to bedzie pełna gwarancja czy nie. Jak wiadomo wiele firm, nie tylko RTV stosuje takie sztuczki ale jak przychodzi co do czego to wychodzi z eta gwarancja jest mocno okrojona.
W przypadku przedłużenia gwarancji na 5 lat - dopłata 269 pln
na 3 lata - 169 pln (o ile dobrze pamiętam)
Żadnych sztuczek Sony nie stosuje jak jest to może w przypadku innych firm. Gwarancja EXTRA jest imienną i przychodzi pocztą na wskazany adres. (po uprzednim zapłaceniu i wypełnienia formularza u sprzedawcy)
Warunki Gwarancji Extra - zacytuję jej początek
"1. Zakres stosowania Gwarancji Exstra
Gwarancja Extra obejmuje usuwanie wszelkiego rodzaju usterek technicznych Produktu, jakie są wynikiem jego normalnej ekspolatacji i ujawnią się w okresie jej obowiązywania."
Posiadam 5 letnia i myślę, że warta jest dopłata paru złotych a ma sie spokój - w razie czego.
Co do TV to proponowałbym SONY. Posiadam model KDL-40V2000 (kupowałem go jak się pojawił na rynku - niedawno ten sam model tylko 32 calowy otrzymał nagrodę EISA) i jestem z niego zadowolony. Co prawda matryca nie jest full HD tylko (1366x768 ) ale na 5 lat to w zupełności wystarczy, a wydajc teraz dodatkowe setki za matrycę 1920x1080 moim zdaniem w chwili obecnej wydaje się zbędne. Chyba, że nie masz co robić z pieniędzmi albo chcesz na tym TV ogladać latami, ale za ten czas to zapewne wymyślą coś innego.
Co do wyboru marki. Ty kupujesz, ty decydujesz, ty wybierasz. Oprócz opini, testów itd. sam obejrzyj i dokonaj wyboru.
Co do warunków o których pisałeś na początku to jeszcze matryca FULL HD w przypdaku SONY jest w modelu KDL-40X2000. Topowy model z możliwością wyboru ramek w 5 kolorach.
http://www.sony.pl/view/ShowProduct...w_pl_PL&pageType=Overview&category=TVP+LCD+TV
A to o co będziesz oglądał na tym telewizorze:
Tomek Koko napisał:
Będe używał go do oglądnia filmów koncertów jak i ogladania kanałów satelitarnych z kanałów n hdtv . ma teraz telewizor panasonica 32 " i sadze że 40 to minimum.
to niekoniecznie musisz kupować FULL HD, wystarczy w zupeności HD REDY (matryca w modelu, o którym wyżej wspominiałem 1366 x 768 )
Różnic praktycznie nie dostrzeżesz a i ładnych parę stówek zaoszczędzisz.
Powodzenia i podrawiam