Ja byłem zdecydowany na słuchawki JBL Everest 700 Elite. Znalazłem ten model w Media Expert za 829 zł. Nie zastanawiając się długo, kupiłem poprzez stronę internetową z odbiorem osobistym w sklepie. Pomyślałem sobie że to jakaś super mega promocja bo cena regularna tego modelu to 1199 zł.
Dostałem informację że słuchawki dotarły więc zadowolony udałem się po odbiór.
W sklepie próbowali wręczyć mi słuchawki JBL Everest 700, nie odebrałem produktu. Domagałem się słuchawek które zamówiłem.
Okazało się że był błąd na stronie. Pomyślałem że to jest duża sieciówka więc nie będą mieli wielkiej straty jak z nimi powalczę o produkt który zamówiłem.
Po miesięcznej batalii z ME udało mi się wynegocjować od sklepu kartę podarunkową w kwocie 200 zł, rekompensata z wprowadzenie klienta w błąd.
W czasie trwania reklamacji ME, obserwowałem forum szukając trochę tańszych słuchawek ponieważ nie posiadałem takiego budżetu na zakup słuchawek za 1200 zł. (Cena 829 zł była jak dla mnie akceptowalna)
No i trafił się ten wątek

Po przeczytaniu postów postanowiłem zaryzykować i kupiłem słuchawki polecane przez kolegę "vvv" czyli PARROT ZIK 2.0
Wcześniej miałem styczność z zestawem samochodowym bluetooth firmy Parrot i byłem z niego zadowolony.
Ku mojemu zaskoczeniu za połowę ceny Everest 700 elite, otrzymałem produkt z którego jestem w pełni zadowolony, śmiało mogą konkurować droższymi modelami innych producentów.
Fajna jest również konstrukcja pałąka słuchawek, można wyginać na wszystkie strony i jest raczej nie do złamania, choć myślę że dla chcącego nic trudnego

Czytałem na forach że ten model ma słabszą jakość na połączeniu kablowym lecz dla mnie to mało istotne gdyż po to kupiłem słuchawki bezprzewodowe aby używać ich bez kabla.
Więc jeśli ktoś szuka dobrych słuchawek bluetooth w przedziale około 700 zł to polecam ten model.