Jak znajdziesz odtwarzacz, który ma USB 2.0 pracujące w High Speed, daj proszę znać. Chętnie mu się przyjrzę bliżejpiqs napisał:Dzięki za wyjaśnienie![]()
Link bardoz przydatny. Pytanie jakie rodzi się w mej głowie to w takim razie po co Pioneer z pseudo USB 2.0. Może lepiej wziąć Wiwę 280 do odtwarzania divxów na tv? Bo tylko w takim celu szukam obecnie odtwarzacza...
Witam kolego Biuro24. Ja tak napisałem? Nie pamiętam. Możesz mi podać linka do tej wypowiedzi? Mam (od 3 dni) Pioneer'a DV-410V i dysk WD Essential 1TB 3,5"z własnym zasilaniem, na razie współgra idealnie. Dysk był sformatowany fabrycznie w FAT32, taki format musi zresztą być. Ten sam dysk współgra mi równieżz z tunerem Fredka 8900 HD. I nawet nagrywa z uśpienia. Czasem trzeba mu tylko zrobić restart lub defragmentację....biuro24 napisał:Witam,
Jestem posiadaczem dvd Yamaha S661 i podłączyłem do USB dysk zewnętrzny 500GB z zasilaczem i nie otwiera się zawartość dysku.
A jak napisał "Icek"
"
Chyba jedna nie jest tak jak napisałeś , chyba że cos przeoczyłem.
- USB z odtwarzaczy ma wydajność prądową około 200mA, więc HDD 2,5" trzeba zasilić z sieci.
- Nie ma znaczenia rozmiar dysku jeśli spełnione są powyższe (może być nawet 2TB w FAT32).
Może nie ma usb 2.0.
Też swego czasu pytałem o to, ale odpowiedzi nie uzyskałem. Zależało mi na DVD Audio, USB 2.0, HDMI, trochę na SACD. Ponieważ DV-610A były jeszcze na przedpłaty i w chorych cenach, kupiłem DV-575A w idealnym stanie a USB 2.0 i HDMI odpuściłem sobie. Wydaje mi się, że do odtwarzania z HDD lepszym rozwiązaniem będzie VIZO Milano (MIP-100) lub niedrogie "Media Center" z zastosowaniem konwertera VGA>GRB. Z tego co czytałem, korzyści z USB 2.0 w stacjonarnych są niewielkie a i HDMI nie każdemu potrzebne. Może Dinderi wypowie się na ten temat?... O VIZO Milano (MIP-100) jest spory artykuł, ale linków mi nie przyjmuje...rafla napisał:A co myslicie o Pioneerze DV-610AV? To chyba jakas nowosc, niewiele jest w sieci o nim, nawet na stronce pioneera go nie ma. Bardzo sie rozni od DV600?[...]
dinderi napisał:Moja wiedza na temat dv-610 nadal jest po części teoretyczna, nie posiadam tego odtwarzacza. Nie mniej wiadomo, ze jest to prawie bliźniacza konstrukcja do dv-600.
No to się cieszę, bo też jestem bardzo zadowolony z niego. Tym bardziej, że kupiłem go za 250zł, a za zaoszczędzone pieniądze (DV-600 były w lecie najtaniej po 525zł) kupiłem CD'eka Sony CDP-XB630 QS, więc do stereo używam tylko jego i z wzmacniaczem stereo (Onkyo A-9211).dinderi napisał:[...]Twój wybór co do dv-575 uważam za bardzo dobry. To jeden z najlepszych stacjonarnych odtwarzaczy divx, jaki wogóle był dostępny na naszym rynku. Zmodyfikowany soft Gufiaka do tego odtwarzacza to majstersztyk, jakiego nie mają żadne inne.![]()
Problem w tym, że DVD-Audio i SACD "idą" właśnie po analogu. W DV-575A dźwięk na analogu 5,1 "wymiata", a o to mi chodziło.rafla napisał:[...]Z tego co znalazlem na sieci to ludzie sa bardzo zadowoleni, moze w jednym miejscu spotkalem sie ze zla opinia na temat dzwieku po analogu, cyfrowo podobno jest juz OK.
Masz na myśli zastosowanie VIZO Milano (MIP-100) czykonwertera VGA>GRB do jakiegoś cichego starszego np. COMPAQ EVO D500 CELERON 1300 lub podobnego ustrojstwa za grosze? Ja bym był raczej za tym ostatnim (niekoniecznie ten model - wybór jest spory) + Konwerter GrandTec Grand Hand View III. Ludziska piszą o nim dobre rzeczy.dinderi napisał:A to co piszesz o swoich potrzebach co do USB i HDMI wydaje mi się niezwykle rozsądne i trzeźwe.
Jak będą 2 takie i to za grosze, dam Ci znać, ale tylko o jednym...dinderi napisał:P.S. Sam od jakiegoś czasu rozgladam się, zeby kupić dv-575. Najchętniej taki za grosze. Może być bez pilota i np. z uszkodzonym laseremWięc jakby ktoś coś wiedział ...
![]()
... a ja mam 10 i dalej nie mogę podać linków... :hmm:...UWAGA! Z powodu częstego spamu linki do postów można dodawać dopiero po napisaniu 5 wypowiedzi.
Ja jeden mamSlaweX napisał:Czy lasery do niego są dostępne?![]()
SlaweX napisał:Problem w tym, że DVD-Audio i SACD "idą" właśnie po analogu. W DV-575A dźwięk na analogu 5,1 "wymiata", a o to mi chodziło.
Poczytaj co to DVD-Audio i co to SACD a zrozumiesz dlaczego powinny/muszą iść po analogu.rafla napisał:Wracajac do tego co napisales, przegladalem intrukcje do DV610 na pioneer.co.uk jest tam tabelka trybow, niestety nie potrafie za bardzo jej zinterpretowac, dlaczego DVD-Audio i SACD musza isc po analogu?