Jaki tv do ps3?

ipsz

New member
Zdecydowanie lepiej gra się na ekranach plazmowych. Z dwóch powodów. Po pierwsze nie smużą i mają mniejszy czas reakcji. Po drugie bo lepiej ukrywają niedoskonałości obrazu generowanego przez konsole. Wadą są teoretycznie możliwe powidoki ale w moim przypadku kilkugodzinne sesje grania nigdy nie zostawiły żadnych śladów (w odróżnieniu do np TVN24).

Zbynek5g

New member
Witam
Mam pytanie czy z budżetem do 3tyś max Samsung UE40D5500 to dobry wybór ? Szkiełko ma służyć głównie do grania i czatowania na PS3, oglądania filmów BR z płyt i z pena ale także sporadycznie do oglądania tv. Interesują mnie tylko i wyłącznie TV LED 40" ( mały pokój ) , plazmy bzyczą ( tak ja to słyszę i bardzo mnie to drażni ) i mają powypalane powidoki, wujas ma Panasa niecały rok i szlak mnie trafia jak widze powypalane nazwy programów

delahoya

New member
Witam. Planuję zakup telewizora z jego głównym przeznaczeniem pod PS3 i może PC. Kwota jaką mogę przeznaczyć to tak do 3500zł. Co do rodzaju to Led, ewentualnie plazma, ale nie posiadam dość dobrze zaciemnionego pokoju. Możecie coś doradzić?

zielemale

New member
Witam,
szukam jakiejś telewizorni pod konsole ps3, od czasu do czasu jakiś film z napisami. Obecnie mieszkam w UK i fajnie jak tv będzie obsługiwał polskie znaki.
Pokój nie za duży, odległość 2-2.5m. Jakiegoś leda albo plazmy szukam, cenowo 500-650max funtów. Myślę że maksymalnie to 42 cale. Pomożecie ?
Pozdrawiam

bandaunikat

New member
Planuje w przyszłości kupić xboxa lub ps3. Konsola będzie w moim pokoju jednak też muszę kupić nowy TV bo nie mam, a nie chcę zawracać gitary dla rodziców. Pokój to około 5x5 może większy. I czytałem że najlepszy telewizor do konsol to plazmy. Jednak widziałem najmniejszy tv to 42 a takiego nie chcę. Chciałbym kupić 26 lub 32 calowy.

Do wydania mam maksimum 1200zł

Odległość przy jakiej bd grał/oglądał TV to jakieś 1-2metry.

Pozdrawiam

ipsz

New member
Pokój to około 5x5 może większy. (...) Chciałbym kupić 26 lub 32 calowy. (...) Odległość przy jakiej bd grał/oglądał TV to jakieś 1-2metry.

Granie na konsoli na 26" ekranie z odległości 2m nie ma sensu. Nie dość, że nie zauważysz wielu szczegółów grafiki to może to wpłynąć na wyniki gry (spróbuj wypatrzeć siedzącego na drzewie snajpera, walącego do Ciebie jak do kaczki w wesołym miasteczku).

Zwykle gram na 50" siedząc 2-2.5m od ekranu ale bywa tak, że trudniejsze etapy gier przyciągają na 1-1.5m. Generalnie przy grach im większy ekran tym lepiej i tak naprawdę ograniczeniem są tylko finanse. Zacznij poszukiwania od 42" a jeśli trafi się okazja cenowa nie zastanawiaj się i bierz 50". Jeśli kasa jest problemem to odczekaj i dozbieraj zamiast szukać półśrodków.

ipsz

New member
wyraźnie kolega napisał cena max 1200zł a wy mu wciskacie tv 50-65 " ktore kosztują po kilka-kilkanaście tysięcy...

I dostał odpowiedź, że przy podanej odległości od ekranu i wymiarach pokoju to nie ma sensu bo efekt będziecmierny. 42" kupi dokładając 400-500 (P42C3) zł a efekt będzie znacznie lepszy, wydając 2200 zł dostanie 50" (P50C3). Frajda z grania na tej przkątnej gratis. Lepiej dozbierać niż żałować. A żal i myśl "mogłem kupić większy" pojawi się na krótko po wyjęciu i uruchomieniu TV. Przeszedłem tę drogę od 37 przez 42 i 46 do 50" i gdybym wiedział wcześniej to co teraz nie traciłbym kasy na chybione zakupy. Chyba, że chodzi o sam fakt zakupu. Wtedy porównywarka cen, TV 32", sortowanie po cenie i kupujemy ten pierwszy z brzegu.

Adonael

New member
Witam wszystkich,
Kilka dni temu wpadłem na pomysł zakupu tv właśnie pod konsole ps3 ale także pod podpinanie do niego min laptopa za pomocą hdmi
Moje pomysły początkowo oscylowały na 32 calach lcd i koszcie do max 1500zł. Jednak po przeglądnieciu różnych tematów doszedłem do wniosku że dołoże kolejne 500 zł do kwoty i kupie Plazme Panasonic 42S30E.
Jak myslicie nada się do gier? Mam bardzo dużą kolekcje filmów na blu ray i gier na ps3 dlatego ten tv służyłby głownie do tego. Grałbym głownie wieczorami ponieważ w dzień pracuje. Mam okazje wyrwać ten tv za 1750 w sklepie oddalonym od mojego domu 4km przez co nawet transport mógłbym sobie sam zapewnić.

Adonael

New member
Witam, mam kilka intrygujących pytań o plazme.

Jako że jestem młodym człowiekiem to wydanie 2 tys. zł musze dobrze rozplanować.
Czytam informacje o plazmie i zaczynam się bać o powidoki.

Na początku trzeba dbać o plazme tzn zmieniac kanały itp przez 100-200 godzin to jasne.
Czytałem również, że na plazmie lepiej nie grać w jedną gre przez więcej niż 2h. Na innych specjalistycznych stronach pisze że jeśli użytkownik chce kupić tv dla filmów to niech bierze plazme a jeśli dla gier to tylko lcd.
Bo podobno stałe elementy gier mogą przerodzić się w powidoki.
Czy naprawde na plazmie nie można grać więcej niż 2h bez ryzyka powidoków?;///

Adonael

New member
Myśle nad tą plazma Panasonic 42S30E
a tym lcd LG 42LK530

Jaka jest miedzy nimi tak naprawde różnica??
i co sądzisz o tym drugim tv

maxan

New member
Bez reklam
Do góry