Witam,
Bardzo proszę o poradę - przesiadka z HD ready na Full HD przy wielkości 26".
Obecnie posiadam telewizor SONY KDL-26EX301. 26", HD Ready (1366x76
. Telewizor bardzo sobie chwalę, jednak granie z bliskiej odległości to udręka - obraz jest po prostu brzydki, widać "syfne" krawędzie i nie są płynne tylko przeskakują jak linia prosta w 'paint'cie.
Gram z odległości 1 metra, czasem 1,5 metra. Jest naprawdę kiepsko, a to przecież PS3 !
Zastanawiam się czy przesiadka na LCD z FullHD (1920x1080) poprawi jakość obrazu z bliska ?
Z racji tego że producenci telewizorów stosują FullHD tylko w 32" i w górę, jestem chyba skazany na monitor z tunerem TV ?
Znalazłem dwa takie oto modele 27", które mnie zainteresowały:
- LG m2762d - 1499 zł
- Samsung p2770hd - 1349 zł
Sprzedawcy w sklepach doradzają samsunga, a Wy co powiecie ? Wolę wysłuchać graczy i ludzi którzy się znają...
Czy zmiana przyniesie oczekiwany skutek (polepszenie jakości grania z bliska) ?
Czy po kablu HDMI podłączonym do P2770HD idzie zarówno obraz jak i dźwięk na głośniczki ?
Czy taki P2770HD zawsze ma 1920x1080 pikseli ? Czy nagle w czasie gry PS3 zrobi się z niego 1366x768 i nie ma sensu zmiana ?
1. Nie ma możliwości wstawienia większego ekranu/TV/monitora
2. Nie ma możliwości oddalenia się od ekranu podczas grania.
3. Cena bez znaczenia
chcę mieć ładny obraz - jeśli to konieczne, będę dopłacał.
Bardzo proszę o poradę - przesiadka z HD ready na Full HD przy wielkości 26".
Obecnie posiadam telewizor SONY KDL-26EX301. 26", HD Ready (1366x76

Gram z odległości 1 metra, czasem 1,5 metra. Jest naprawdę kiepsko, a to przecież PS3 !
Zastanawiam się czy przesiadka na LCD z FullHD (1920x1080) poprawi jakość obrazu z bliska ?
Z racji tego że producenci telewizorów stosują FullHD tylko w 32" i w górę, jestem chyba skazany na monitor z tunerem TV ?
Znalazłem dwa takie oto modele 27", które mnie zainteresowały:
- LG m2762d - 1499 zł
- Samsung p2770hd - 1349 zł
Sprzedawcy w sklepach doradzają samsunga, a Wy co powiecie ? Wolę wysłuchać graczy i ludzi którzy się znają...
Czy zmiana przyniesie oczekiwany skutek (polepszenie jakości grania z bliska) ?
Czy po kablu HDMI podłączonym do P2770HD idzie zarówno obraz jak i dźwięk na głośniczki ?
Czy taki P2770HD zawsze ma 1920x1080 pikseli ? Czy nagle w czasie gry PS3 zrobi się z niego 1366x768 i nie ma sensu zmiana ?
1. Nie ma możliwości wstawienia większego ekranu/TV/monitora
2. Nie ma możliwości oddalenia się od ekranu podczas grania.
3. Cena bez znaczenia