Mogę coś napisać w tym temacie ponieważ od kilku dni figuruje u mnie w domu PS3 i dopiero teraz widzę w pełni zalety plazmy, która rozwinęła skrzydła

(Panasonic TX42S10E). Porównanie mam z LCD, które stoi w drugim pokoju (42" samsung hd ready). Przede wszystkim ZAWSZE przeszkadzał mi u znajomych PASTELOWY obraz na LCDkach full hd po podłączeniu do nich PS3. Na plaźmie nie ma tego efektu - bez względu na rozdzielczość obraz pozostaje wyraźny i ostry (znacie zapewne ten efekt z telewizorów kineskopowych jak i monitorów CRT - to była ich wielka zaleta w przeciwienstwie do LCD, które do ostrego obrazu WYMAGAJĄ natywnej rozdzielczosci). Z obrazu nie robi się ZUPA tak jak na drugim telewizorze lcd za ścianą (który jest hd ready WIĘC jest bardziej zblizony do rozdzielczosci w jakiej wyswietlane jest 98% gier na ps3 - 720p a i tak obraz ssie). Drugą sprawą jest odwzorowanie czerni - czerń jest CZARNA a nie szara. Jedynym minusem (i chciałbym tu podkreślić, że w niczym to nie przeszkadza) są faktycznie powstałe powidoki po jaśniejszych wyświetlanych przez dłuższy czas elementach grafiki (elementy HUDu w grze itp). Piszę, że w niczym to nie przeszkadza gdyż utrzymują się one nie dłużej jak 5 minut po wyłączeniu telewizora a i krócej po przełączeniu się np. na jakiś kanał TV. Rozwiązaniem na to jest nie ustawianie obrazu na DYNAMICZNY (gdzie BIEL jest tak ostra, że w oczach zostawia powidoki a co dopiero na ekranie xD ) tylko granie na ustawieniach KINOWY lub po prostu NORMALNY. Wtedy białe elementy nie są tak dokuczliwe a i powidoki nie zostają. Generalnie plusy plazmy zdecydowanie przeważają nad tym jednym chwilowopowidokowym minusem tak więc na własnej skórze przekonałem się dlaczego plazmy nadają się do grania bardziej niż LCD - głównie z powodu jakości obrazu, na którym zależy nam przecież najbardziej ładując się w WIELKOCALOWE wyświetlacze. Polecam plazmy na 100%
A i jeszcze a propo BRAVII odpowiadając na "w końcu Bravie promują PS3":
Tak, sony braviami promuje ps3 - kolega kupił sobie taką bravię czterdziestocalową LCD - obraz ponizej rozdzielczosci natywnej ( a akurat w tym telewizorze to 1080p) wygląda jak ZUPA z pastelowych kredek. Ps3 powinno być promowane na plazmach - najlepszy efekt, najostrzejszy obraz. Co do input laga (mam konsole z move'em) - jest na tyle mały, że mój mózg automatycznie ten lag koryguje - ale myslę, że w każdym telewizorze jest podobnie - u kumpla na LG lcd 42" hd ready input lag jest taki sam jak u mnie. Jak się zaczyna grać to tak jak wspomniałem nasz mózg sam skoryguje czas pomiedzy ruchem naszej ręki a działaniem na ekranie. Nie ma się co martwić - gra się bardzo przyjemnie (aczkolwiek do pracyzji myszki komputerowej daleka droga - wiadomo).