Jaki sampli wybrać

Leszczu

New member
Dzwonilem dzisiaj do jednego z salonów audio i. Facet powiedział ze jak miałem denona i podobał mi sie dźwięk ton by kupil denona x4000
Hmm możecie ma racje ?
Powiedział ze marantz 7007 lepiej gra w stereo
A yamaha ma całkiem inny dźwięk niż Denon :(

Leszczu

New member
Więc lepiej kupic 7007 ?
Nie bede jechał 400 km zeby słuchać tego :) wiem ze co bym chybanie wybrał to bedzie super a marantz to cos czegonjigdy nie miałem :)

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
wygląd bardziej atrakcyjny ma zdecydowanie marantz. Większości podoba się w srebrnym wydaniu a ja jako wyjątek wole czarny. Kojarzy mi się z amerykańską, duża, czarną i dość majestatyczną bryką jak Lincoln Navigator :D

werf

Active member
Bez reklam
Dzwonilem dzisiaj do jednego z salonów audio i. Facet powiedział ze jak miałem denona i podobał mi sie dźwięk ton by kupil denona x4000
Hmm możecie ma racje ?
Powiedział ze marantz 7007 lepiej gra w stereo
A yamaha ma całkiem inny dźwięk niż Denon :(

Pisałem ci wcześniej że inny absolutnie nie znaczy gorszy Y bardzo dobrze zagra wielokanałowo czyli tam gdzie oczekiwałeś
Ani ten Marantz tym bardziej Denon nie zaoferuje tyle co 3020
Osobiście miałem nie dawno porównanie po 3067 przesiadka na 7007 nie dosyt ale przywykłem osłuchałem się i było ok
SR 7007 ma jedną fantastyczną zaletę swoje małe okienko potem zmiana sprzętu grozi nerwicą jak podczas oglądania tv w nocy wyświetlacz świeci jak opętany po oczach

Ostatnia edycja:

werf

Active member
Bez reklam
Pisałem ci wcześniej że inny absolutnie nie znaczy gorszy Y bardzo dobrze zagra wielokanałowo czyli tam gdzie oczekiwałeś
Osobiście miałem nie dawno porównanie po 3067 przesiadka na 7007

Generalnie z Marantza będziesz zadowolony tym bardziej że teraz jest świetna cena
Jak będziesz chciał pisz na PW dam ci namiar gdzie kupić aby wysłali do Polski za 749 funtów
Niestety Yamahy nie kupisz puki co za tyle

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
wygląd bardziej atrakcyjny ma zdecydowanie marantz. Większości podoba się w srebrnym wydaniu a ja jako wyjątek wole czarny. Kojarzy mi się z amerykańską, duża, czarną i dość majestatyczną bryką jak Lincoln Navigator :D

Nie jestes wyjatkiem, tez wybralem czarne Marantze, ale ze wzgledow kinowych, im wiecej czerni wokol i mniej swiatelek i odbijajacych powierzchni tym lepiej podczas ogladania filmu w nocy.
LEcz mialem jeden klocek srebrny i gdyby wzgledy estetyczne w dien, to poszedlbym w srebrne ;)
Osobiście miałem nie dawno porównanie po 3067 przesiadka na 7007 nie dosyt ale przywykłem osłuchałem się i było ok
No nie wiem, kwestia gustu ;)

Ostatnia edycja:

jurass

Banned
SR 7007 ma jedną fantastyczną zaletę swoje małe okienko potem zmiana sprzętu grozi nerwicą jak podczas oglądania tv w nocy wyświetlacz świeci jak opętany po oczach
Dla mnie to jest akurat poważna wada, wolę więcej informacji dostępnych cały czas na widoku, bez wachlowania jakąś klapą. A wyświetlacze można przecież przyciemniać. Bardzo fajnie ma to rozwiązany mój stary Sony. Rozjaśnia się do pełnej jasności podczas wykonywania jakichś regulacji pilotem i potem przyciemnia się z powrotem. Yamaha tego nie ma, jasność utrzymuje się na ustalonym poziomie. A jak to wygląda u Denona i Onkyo?

Co do podobieństwa do Lincolna, to ja mam akurat inne skojarzenie. Przez ten bulaj mi raczej przypomina starą łajbę. :razz:

Ostatnia edycja:

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
o gustach się nie dyskutuje :D hehe:p. Mi yamaha nie przeszkadza z podświetleniem, mam tak ustawione natężenie podświetlenia, że nic nie wali po oczach, a dobrze widzę wszystkie informacje :)

werf

Active member
Bez reklam
Dla mnie to jest akurat poważna wada, wolę więcej informacji dostępnych cały czas na widoku, bez wahlowania jakąś klapą. A wyświetlacze można przecież przyciemniać. Bardzo fajnie ma to rozwiązany mój stary Sony. Rozjaśnia się do pełnej jasności podczas wykonywania jakichś regulacji pilotem i potem przyciemnia się z powrotem. Yamaha tego nie ma, jasność utrzymuje się na ustalonym poziomie. A jak to wygląda u Denona i Onkyo?

Co do podobieństwa do Lincolna, to ja mam akurat inne skojarzenie. Przez ten bulaj mi raczej przypomina starą łajbę. :razz:

Yamaha jak najbardziej ma regulowany poziom jasności wyświetlacza jak wiele innych tego typu urządzeń
Ale tak naprawdę na początku byłem bardzo sceptycznie nastawiony do małego okienka okazało się w praktyce że to bardzo dobre rozwiązanie zbędny jest dla mnie dwuwierszowy wyświetlacz podczas nocnego użytkowania Wszystkie nie zbędne informacje i tam mam wyświetlane po przez Gui
Teraz przesiadłem się na Pioneera i mimo to że wyświetlacz zdławiony na zero strasznie mnie to irytuje Wcześniej tego nie dostrzegałem

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
W dobie OSD to najmniejszy problem, nie wyobrazam sobie regulacji ampli na malym wyswietlaczu (nie wspominajac juz o okraglym z serii Sr5/6xxx)
Wiekszy wyswietlacz sprawdza sie dobrze w przypadku radia internetowego, tutaj faktycznie od biedy mozna przelaczac stacje, jednoczesnie widzac co aktualnie gra, nie ma potrzeby wlaczania tv. Ja jeszcze lubie widziec, czy gra DD, DD HD, poglad na ikonki od kanalow itp., ale to sa juz bardziej bzdurki. 95% wszystkich regulacji mamy na ekranie tv, w duze lepszej i wygodnej formie.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
OD momentu zakupu 6006 nie wiem czy zagladnalem na wbudowaby wyswietlacz, moze 5 razy, a jesli nawet to tylko by sprawdzic głośność.

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
ja nie powiem. Też zerkam co za format dźwięku śmiga, na kanały, głośność, czy aby na pewno jest włączone to co powinno być:). Z 3,5m doskonale to widzę i nie razi po oczach:)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Powiem szczerze; bałem się przed zakupem tego małego wyświetlacza, ze za maly, za mało informacji do porzedniego plastikowego kina, ale wybrałem Marantza za brzmienie i w praktyce wszystko co chce mam z pilota na ekranie tv. Wlasciwie, to okazało się, że u mnie wyświetlacz mógłby nie istnieć. Jeśli nawet to wszystko i jeszcze więcej mam na wyświetlaczu BD.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Mam pomysł, zróbmy ankietę, kto z użytkowników ma (lub planuje w najbliższym czasie zakup, ale z,e decyzja jest już podjęta na 100%) jakiej firmy amplituner (chyba ampli będzie najbardziej odpowiedni). Zobaczmy jak odzwierciedla się rynek na naszym forum ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Myslalem kiedys nad tym, super pomysl :)
Tylko obawiam sie ze sporo z nas, uzytkownikow Marantza nie udziela sie juz na forach, pamietam wiele osob ktore do mnie pisaly na priv, a nie widze juz ich tutaj, za to duzo jest tu Onkyowcow, Danonkow itp. o Nadzie juz nie wspominam, bo tylko Wicia kojarze, ale jak najbardziej podpisuje sie pod tym.

Do góry