Jaki sampli wybrać

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dokladnie, ja tak mam. Nie mam co prawda Nki, ale u mnie wszystko leci po HDMI do ampli, a nastepnie na tv (hdmi).

Leszczu

New member
Więc swiatlowody mam odłączyć ? I puścić dźwięk po hdmi ?
Nie lepiej osobno ? To po co te swiatlowody ?

Teraz ustawień dźwięk w N tv ze mam dolby digital i mam głośniej słucham teraz na 40-45 na eskalacji tv na 34 jest głośno
Ale na MTV HD MUSIC JEST teraz dźwięk dolby na 42

Chciałbym porównać stary mój tunel denona ktory miałem do SR7007 i powiem jedno to jest nowszy i lepszy sprzęt

Nie wspomnę o menu ekranowym o niebo. Lepszym
Co do stereo to jest czystsże na 7007
Sam tunel marantza jest ładniejsze narazie jestem bardzo zadowolony z zakupu tylko jeszcze zastanawiam sie nad BR ktore kupic ,myśle o 5007 bo tańsze :( czy 7007 UD jest naprawdę warte tej wysokiej ceny ? Czy nie wystarczy ud5007?

Wyświetlacz na tunerze czytelniejszy

Nie wiem tylko czemu nie chce mi sie cd 1 na laptopie oddalić z sr7007

Sory za ten chaos w poście ale tyle wrażeń :)

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tak, podlaczyc wszystko kablem hdmi do ampli, czyli Nke, konsole, golarke itp. bedziesz mial wizje i dzwiek za posrednictwem jednego kabla. Nastepnie z ampli, wyprowadz jednym kablem do tv (hdmi)

Nie wiem tylko czemu nie chce mi sie cd 1 na laptopie oddalić z sr7007

Nie rozumiem tego pytania.
Wklej koniecznie fotke do galeri "nasze zestawy"

Leszczu

New member
Tak mam N tv i ps3 mam podłączone pod CBL/SAT HDMI 1. A ps3. Pod blue ray HDMI 3. Tylko ze dzwiek po swiatlowodzie myślałem ze to lepsze rozwiazanie ?

A z Tunera. jeden HDMI IDZIE. Do tv

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nic nie rozumiem :)
Piszesz ze masz N tv (czyli Nke) podlaczona pod CBL/SAT i PS3? Albo nie dales przecinka, albo cos pomyliles. Nie wazne.

Rozumiem ze piszac "tuner" masz na mysli Nke? Jezeli tak, to Nke podlaczasz kablem hdmi do ampli, pod wejscie CBL/SAT.
PS3 podlaczasz kablem hdmi pod wejscie np. GAME, lub BR. To wszystko.
Nastepnie z wyjscia HDMI out w ampli, kablem hdmi podpinasz sie pod tv.
W menu ampli ustaw, ze audio ma leciec przez kabel HDMI.

Leszczu

New member
Tak tak zrobiłem na samym początku dokładnie jak piszesz

Teraz zmieniłem dzwiek na HDMI. Wywalilem swiatlowody tylko sie zastanawiam czy dzwiek jest lepszy po HDMI ?

Co do odsluch to testuje teraz schillera z BR i znowu twierdze ze dzwiek jest dużo czystsży niż ten z denona którego miałem .

Słucham na DIRECT. Czy tam ma byc ?

Jak ty masz to ustawione ?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nic lepszego nie uzyskasz, jak to co masz obecnie po HDMI.
Ta plytka BR Shillera to ma zdaje sie DTS-HD MA 5.1
Zobacz jakie oznaczenie masz na wyswietlaczu?
Przeprowadz kalibracje ampli za pomoca dolaczonego mikrofonu, to podstawa.
Jakiego miales Denona?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ustaw za pomoca pilota na AUTO, na wyswietlaczu powinienes miec Dolby TrueHD (oczywiscie w przypadku takiej sciezki na plycie BR, czyli zazwyczaj)
Rozumiem, ze playerem filmow na plytach Blu, jest PS3? To jest fatka, czy slim?
Kalibracje przeprowadziles?
Fotka ponizej, tyle ze sciezka DTS-HD 7.1 (film Tron)

Attachments

• IMAG2406x.jpg
    IMAG2406x.jpg
    26 KB · Wyś: 45
Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Co do stereo to jest czystsże na 7007
Co do odsluch to testuje teraz schillera z BR i znowu twierdze ze dzwiek jest dużo czystsży niż ten z denona którego miałem .
Denon 4306 miałem

Czyli model Denona ktory posiadales, byl w swoim czasie, okroslonym przez CNET jako najwyzsza polka wsrod amplitunerow z cena 3500$, najwyzszy w stajni Denona, z oceną "Outstanding" i notka:
"The Denon AVR-4306 offers the best combination of cutting-edge features and superb sound quality of any receiver that we've ever tested"

Leszczu

New member
Dla mnie marantz gra lepiej od tego denona ale moze to lata zrobiły ze tańszy sprzęt jest lepszy niż kiedy to drogie pudło :)

Po drugie wygląd SR7007 jest naprawdę nowoczesny a wyświetlacz bardzo czysty i wyraźny no i duży nie trzeba sie wpatrywac a literki .

A co do ustawień auto to gdzie to ustawić ? Bede wieczorem w domu to znowu sie pobawie aha i zrobił mi sie update SR7007 trwało to 30 minut .

werf

Active member
Bez reklam
Ten Denon takie klasyczne granie wedłóg Denona trochę środka trochę góry mało basu i dynamiki sterylność nie każdemu się spodoba
7007 moim zdaniem dużo więcej frajdy daje jest i bas i to coś

Armanig atakujesz jeszcze susano czy odpusiłeś ?

Leszczu

New member
Syn robił kalibracje ale ja teraz ja powtórzę .

10 ,minut pózniej :)

Zrobiłem kalibracje :). Szkoda ze brakujevmi jeszcze 4 głośników byłby full wypasik :)

Teraz włącznie Schillera i czekam na twój ruch :)

Po. Jakimś czasie .....:) naciskiem na pilocievpzycisk PURE. I mam do wyboru DIRECT. I auto i wyswietlilo sie MULTI CHANEL IN Czy o to chodziło ?

Bo teraz czuje sie jakbym siedział w deuchland na koncercie Schillera dzwiek naprawdę pozwala na kolana przynajmniej moja rodzine :). Ciekawe co powiedzą znajomi którzy twierdzili ze nie odczuje żadnej różnicy , ja piwem ze jest duża a moze i ogromna teraz kolumny dostały kpa grają dobrym basen i sopran jest czysty jak hmm. Jak co ? :)

Jedyne co żałuje ze nie mam jeszcze 2 kolumny na boku z lewej i prawej strony mysle ze salon by naprawdę dostał mega kopa .

Ostatnia edycja:

werf

Active member
Bez reklam
Tak pod guzikami Mowie Music Game Pure masz jeszcze kilka dekoderów

Kolumn nie masz co żałować spadnie wtedy moc
Wspominałem ci kiedyś o takim pudełku jak MM7025 wtedy dołożysz sobie 2 kolumny

Leszczu

New member
Tylko ze najpierw musze kupic UD 5007 lub UD 7007 tylko jeszcze nie wiem jaki czy możesz mi powiedzieć co kupic i czy warto dać wiecej za UD 7007 ? Bo nie chce szaleć .

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
No tak, zawsze zastanoawilo mnie po co dwa wyjscia HDMI w BD ,skoro i tak wszystko leci z ampka, wiem, ze tv, projektor, ale kupując takiej klasy BD na 100 % masz dobry ampli przy najmniej z 2x HDMI OUT.

XLR OK, pod warunkiem, ze ma je ktoś wykorzystać ;) SR7007 i tak ich nie ma, wiec kolejna inwestycja w dodatkowy klocek, a same dobre XLRy tanie nie są ;)

Do góry