Tu wylałem swoje przemyślenia, post nr 20:
http://www.hdtv.com.pl/forum/stereo/86213-amlituner-av-jako-pre-out.html
Dzwonilem dzisiaj do jednego z salonów audio i. Facet powiedział ze jak miałem denona i podobał mi sie dźwięk ton by kupil denona x4000
Hmm możecie ma racje ?
Powiedział ze marantz 7007 lepiej gra w stereo
A yamaha ma całkiem inny dźwięk niż Denon![]()
Pisałem ci wcześniej że inny absolutnie nie znaczy gorszy Y bardzo dobrze zagra wielokanałowo czyli tam gdzie oczekiwałeś
Ani ten Marantz tym bardziej Denon nie zaoferuje tyle co 3020
Osobiście miałem nie dawno porównanie po 3067 przesiadka na 7007
wygląd bardziej atrakcyjny ma zdecydowanie marantz. Większości podoba się w srebrnym wydaniu a ja jako wyjątek wole czarny. Kojarzy mi się z amerykańską, duża, czarną i dość majestatyczną bryką jak Lincoln Navigator![]()
No nie wiem, kwestia gustuAni ten Marantz tym bardziej Denon nie zaoferuje tyle co 3020
Osobiście miałem nie dawno porównanie po 3067 przesiadka na 7007 nie dosyt ale przywykłem osłuchałem się i było ok
Dla mnie to jest akurat poważna wada, wolę więcej informacji dostępnych cały czas na widoku, bez wachlowania jakąś klapą. A wyświetlacze można przecież przyciemniać. Bardzo fajnie ma to rozwiązany mój stary Sony. Rozjaśnia się do pełnej jasności podczas wykonywania jakichś regulacji pilotem i potem przyciemnia się z powrotem. Yamaha tego nie ma, jasność utrzymuje się na ustalonym poziomie. A jak to wygląda u Denona i Onkyo?SR 7007 ma jedną fantastyczną zaletę swoje małe okienko potem zmiana sprzętu grozi nerwicą jak podczas oglądania tv w nocy wyświetlacz świeci jak opętany po oczach
Dla mnie to jest akurat poważna wada, wolę więcej informacji dostępnych cały czas na widoku, bez wahlowania jakąś klapą. A wyświetlacze można przecież przyciemniać. Bardzo fajnie ma to rozwiązany mój stary Sony. Rozjaśnia się do pełnej jasności podczas wykonywania jakichś regulacji pilotem i potem przyciemnia się z powrotem. Yamaha tego nie ma, jasność utrzymuje się na ustalonym poziomie. A jak to wygląda u Denona i Onkyo?
Co do podobieństwa do Lincolna, to ja mam akurat inne skojarzenie. Przez ten bulaj mi raczej przypomina starą łajbę.![]()