no może trochę poleciałem z tym 1,5k ale na pewno w okolicach 1k.
to może 2 razy droższy Hyundai MBox R3150S ten chyba wszystko łyknie?
Witam
Podłącze się do tematu, zepsuło mi się gniazdo hdmi w laptopie i naprawiać się nie opłaca i szukam odtwarzacza do ogladania filmów.
głównie oglądam filmy w kontenerze .mkv i z dźwiękiem dts. Ale chciałbym również żeby odtwarzał zwykłe .avi oraz dźwięk ac3 oraz obrazy jak i strukturę folderów Blue-ray z dźwiękiem DTS HD o DD HD, zewnętrzne napisy w każdym formacie .avi i .mkv nie muszą być .txt używam srt. Miał miejsce na wsadzenie dysku 3.5''
Moje propozycje
Popcorn Hour A200
EGreat EG-R200
Xtreamer PRO Media Player
WD TV live Hub - nie odtwarza w mkv zewnętrznych napisów więc odpada chyba że coś się zmieniło
Szukam czegoś do około 700pln.
Zależy mi również na wsparciu po zakupie, żeby w miarę aktualnie wychodziło firmware.
Do wyboru doszedł jeszcze Mede8er MED500X co o nim sądzicie? Nie mogę o nim za wiele znaleźćCzyli mówisz brać Egreata? tylko zastanawia mnie bo strasznie mało go w sieci do kupienia na Alledrogo jedna aukcja
Też się zastanawiałem nad R200, nawet jakiś niemiecki test znalazłem sehr GUT . Jednak, soft jest ważny. Trudno na tę chwilę powiedzieć może się okazać, że to strzał w 10 a jak nie... Ja w piątek zamówiłem Hyundai P500, na HDSPOT promocje mają za 463zł + koszty przesyłki. Tyle o tym czytałem, że głowa mała i stwierdziłem że kupię sprawdzony sprzęt. Obsługuje wszystko to co R200, firma mimo wszystko bardziej znana, że nie wspomnę o polskich playlistach, dostępie do portali, TXT - wiem można przekonwertować, znakach diakrytycznych - tu gorzej. Obsługuje DVD ISO z menu, BD ISO można wybierać ścieżkę audio, wprost menu nie jest pełne. R200 podobno ma to samo nic więcej, a może mniej. Dopóki ktoś tego u nas nie przetestuje, troszkę bym się bał. Może coś pominąłem w moich porównaniach i przemyśleniach analizach których dokonywałem. R200 bardzo kusi wyglądem, w gruncie rzeczy to to samo co R6A, o tym już więcej znajdziesz.
Mała różnica: R200 obsługuje HDAudio (DTS-HD-MA i TrueHD passthrough), Hyundai nie.
Oczywiście najlepiej poczekać na jakąś recenzję R200.
Wg mnie ten test w PCLab źle podszedł do plejerków HD - potraktował je jak peceta, kiedy w rzeczywistości ich główne zadanie to zastąpić DVD i BD w pokoju z telewizorem (np. FullHD) - więc ich podstawowa rola to bardzo dobrze radzić sobie z filmami HD, gdzie rzecz sprowadza się zwykle (ogólnie mówiąc) do bd.iso, avc, mkv, dts, ac3, dtsma, truehd, itp.