sonika napisał:To prosze przekonaj teraz mnie bo tez jestem jakos sklonna do HD ready ale juz sie napalilam na panasonica i wlasnie niema HD ready w 46" (oczywisice w cenie 3-4 tys)
sygnal byl z cyfry z tunerem HD. Nie powiem tylko jakie byly podlaczenia ale znajac wlasciciela sprawy nie spitolil.kriswas napisał:sonika
Ważne jest również jaki sygnał był dostarczony do TV, czy z anteny zewnętrznej, kablówki, bo nie podejrzewam, aby był z tunera TV Sat, gdyż właśnie sygnał SD z tego ostatniego źródła, a najlepiej jeszcze by to był tuner HD, daje najlepsze efekty.
sonika napisał:Ale...zastaawiam sie czy jezeli siade sobie np. na fotelu blizej tj zalozmy 3m to czy na takim 50" ogladajac SD nie dostane oczoplasow...
Radzio2009 napisał:Zaraz święta i jak ja będę oglądał Kewina???
Proszę POMÓŻCIE
Moje warunki:
Jakie masz warunki = 4,5 m x 3,5 m
Preferowana wielkość matrycy = 46” - 50"
Preferowane marki = PANASONIC
Preferowana technologia = plasma
Jaki sygnał = zamierzam zamówić dekoder cyfrowy z N
Jaka odległość od ekranu = 3-4 metry
Jakie urządzenia do podłączenia = filmy DVD i divx z PC ,
Jaka klasa cenowa = 3500 do 4500 jeśli będzie trzeba dodam pare stówek(wiadomo, im mniej tym lepiej)
Więcej oglądasz w dzień czy w nocy = raczej wieczór i noc ale w dzień weekendy
Jakie masz nasłonecznienie pokoju = okno od południowy zachód- tylko pod wieczór mam trochę słońca, ale mam rolety- od rana do popołudnia jest ok
Ile osób zasiada przed telewizorem = 2-4
Jaki masz ulubiony program = filmy, Discovery i inne
Jaki masz telewizor = 32"
Ma stać czy wisieć = wisieć
Czego oczekujesz od telewizora = dobrej jakości, braku smużenia, dobrego odwzorowania kolorów i czerni - chcę też spróbować używać go jako monitora
Czy ma być HD Ready czy Full HD – raczej FULL HD
Jestem w tej dziedzinie laikiem, pomóżcie... proszę!!!
A co sądzicie o TV Panasonic TX-P 46 G 15 E ????
Trochę drogi alllleeeee... czy wart jest tych pieniędzy /5200 zł/ ???
Może coś tańszego???
BŁAGAM POMOŻCIE .... no Wiecie >>>zaraz ŚWIĘTA i Kewin sam w domu
don111 napisał:tylko po co dopłacać do mniejszego ekranu i za coś czego się nie zobaczy z 4m (full hd)