Witam,
po naradach i cmokaniu w sklepie kupilem samsung jak w temacie. Jako ze pewnie wiele osob pyta na forum a potem zanika, postanowilem sie podzielic wrazeniam.
Nadmieniam ze nie jestes ekpertem kupilem telewizor bo trzeba bylo kupic telewizor.
I tak selekcja sie skonczyla pomiedzy samsungiem a panasoniciem. Panasonic odpadl poniewaz okulary 3d kosztuja 3 razy tyle co w samsungu.
Po tygodniu uzytkowania jestem zadowolony.
Obraz jest naprawde niezly (nie oszukujmy sie po przytarganiu jednego tv do domu i tak nie bedzie widac roznic tak pieczolowicie ogladanych w sklepie)
Moj akurat jak na razie nie bzyczy co jest ponoc udreka w tym modelu.
Design jest bardzo ok, w nowoczesnym wnetrzu naprawde niezle sie prezentuje czego o Panasonicu nie da sie powiedziec.
Smart TV - rewelacji nie jest to oczyiwscie otwarta przegladarka ale jest sporo softu duzo mozliwosci konfiguracji oraz bardzo prosta obsluga.
WiFI dlna ipla i podobne bez najmniejszych zastrzerzen przy wifi b/g
Efekt 3d - no tu sie naprawde zdziwilem bo (abstrahujac od samsunga) nie sadzilem ze jest to az tak dopracowane, oczy wbrew moim obawom po Avatarze nie siadały, czulem ze cos jest inaczej, ale nie byl to dyskomfort.
O dziwo nawet ten procesor 2d->3d jakos tam działa
Do minusow mozna zaliczyc brak niskich tonow, ale prz tej grubosci TV nie ma sie co dziwic, natomiast całkiem szerokąma skale dzwieku, w ruchliwy dzien odtawarzam na cos kolo 15 ze skalni na oko 100
Jednym slowem jak ktos sie zastanawia to ja polecam.
Jesli mozna rowniez zapytam o pinie
Zawezilem juz poszukiwanie do 3 modeli
zewszad slysze i czytam ze jak plazma to panas wiec sa to panasoniki
PYTANIA GLOWNE SA
czy warto doplacic zeby miec 3D ??
i naprawde duza roznice zrobi mi te 4 cale czy warto do nich doplacic ?? (pokoj 5 na 4 m. ogladane bedzie prawie z 4-4.5 metra)
z tych pytan wylaniaja sie te modele
1. TX-P46G30E
2. TX-P46ST30E
3. TX-P50G30E
Pozdrawiam i z gory dzieki za info
PS. nie chce wydawac prawie 5 tysi zeby kupic model 42 cale panasia "V" dla glebokiej czerni ktory tu wiekszosc poleca
jak nie zależy ci na 3D to bierz 50 g30,wielkość to podstawa do 3,5 m a nawet 4 jest ok,ja żałuję że 50 nie kupiłem bo 46 przy lukaniu z 4m jest za mało na programach HD,a co do THX to obraz jest moim zdaniem najbardziej przypominający naturalny,nie przebarwiony itp,można jeszcze sobie kalibrację zamówić,ale czy warto przy takiej cenie tv to już każdy sam musi się zastanowić,a napewno z g30 będziesz zadowolony,no i jeśli nie będzie ci bardzo bzzzzzzyczał bo ponoć sporo modeli tą niewygodę maTaki problem to nie problem ale mam właśnie taki sam. Wspomniane przez Ciebie telewizory są po prostu w tym samym przedziale cenowym. Na dzień 14.10.2011:
46ST30E - 3355zł
50G30E - 3688zł
1. Czy lepiej kupić G30 z THX niż ST30?
Co tak naprawdę daje to THX.
2. Czy lepiej kupić 50 calowy G30 niż 46 calowy ST30?
To pytanie niby oczywiste a jednak nie wiem.
No i w niektórych testach podobno ST30 ma nieco (czyt. odrobinkę) lepszy obraz...
Mam dokładnie ten sam dylemat. A nie zależy mi na 3D tak bardzo ,choć jesli cosik takiego będzie to na pewno ucieszy moje dzieci - szczególnie w grach 3D bo chce do tego podpiąć XBOX'a.
Taki problem to nie problem ale mam właśnie taki sam. Wspomniane przez Ciebie telewizory są po prostu w tym samym przedziale cenowym. Na dzień 14.10.2011:
46ST30E - 3355zł
50G30E - 3688zł
1. Czy lepiej kupić G30 z THX niż ST30?
Co tak naprawdę daje to THX.
2. Czy lepiej kupić 50 calowy G30 niż 46 calowy ST30?
To pytanie niby oczywiste a jednak nie wiem.
No i w niektórych testach podobno ST30 ma nieco (czyt. odrobinkę) lepszy obraz...
Mam dokładnie ten sam dylemat. A nie zależy mi na 3D tak bardzo ,choć jesli cosik takiego będzie to na pewno ucieszy moje dzieci - szczególnie w grach 3D bo chce do tego podpiąć XBOX'a.
3D najlepiej obejrzeć sobie w kinie
Moim zdaniem - bajer 3D sobie kupie jak tv sam z siebie je da bez okularów
Bierz 50g30
Ja też go bede bral
Powyzej 3m to moim zdainem min 50 cali.
Liczysz ST za 3688zl ale z okularami kosztuje prawie 4500 wiec nie wiem czy warto, poza tym ma inne wady typu zbyt ciemny obraz do jasnych pomieszczeń (wiele osób na to narzeka) oraz słabo sobie radzi w obrazem w ruchu.. JEsli juz zalezy ci na 3D to chyba lepiej Sama D6900 kupić. Jesli chcesz Panasa to raczej 50G30. Takie jest moje zdanie.